fredag den 7. december 2012

Stronzo Proud Stronzo


Købt for 20 kr. på tilbud i Føtex for 50 cl. flaske.


Fra web og etiket:
Du hælder øllet op. Langsomt. Ved en vinkel på 45 grader som du har lært. De gyldne dråber samler sig. Der former sig et tæt hvidt skum. Du er skuffet… Den er gylden. Du er et offer for markedsføring. Det regner udenfor, og du har netop brugt 25 kroner på endnu en kedelig lys øl. Nej!
Hov! Hvad er nu det? Pludselig lugter hele lokalet af frisk citrus humle. Frugt, varme lande, forførende, frisk, smag af humle, smag af malt, smag af øl, smag af sol, smag af…! Passionsfrugt? Balanceret, kompleks, bobler, små bobler der efterlader en kilden på tungen og lokker dig til at tage en tår mere – oplysning. Du forstår. Forstår at din uskyld er væk. Forstår af du har været på en dannelsesrejse ind i øllets verden. Du vil have mere, og der er ingen vej tilbage!
Kraftig skum. Kraftig duft af citrus og blomster. Middel karboneret.

Lys maltsmag, går over i smag fra humlen - citrus og blomster. Bitter.

Det er lidt af en bastard at kategorisere - den nærmer sig IPA i humlestyrke og bitterhed, men ikke i alkohol. Engelsk gær men amerikansk humle. Uanset hvad, er denne bryg en humlebombe på den gode måde. Brygger Kristian Strunge bruger store ord - men han har noget, at ha' dem i!

Flot at Stronzo kan opnå så meget smag i en pilsnerstyrke øl. 4 sikre glas!

Bryggeri: Stronzo Brewing Co., brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Amerikansk Pale Ale
Ingredienser: Palemalt, Pilsnermalt, Biscuitmalt, Carapilsmalt, Chinook humle, Centennial humle, Citra humle, gær (Fermentis Safale s-04) og vand.
ABV: 4,6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar