fredag den 26. april 2013

Millevertus La Safranaise



Købt for 33 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Egen beskrivelse:
Gaume safran er produceret i regionen Virton (B) og udviklingen af ​​denne øl er sket i samarbejde med producenten. Leg med safran er som at lege med ilden, for børn på katastrofekurs, voksne som at tæmme en vulkan. For meget safran dræber smagen af ​​øl, og vice versa. Er jeg en voksen brygger? Du bestemmer!
Svagt skum. Aroma af sød malt, safran og honning. Svagt karboneret.

Smag af let bitter malt, går over i meget tør malt. Gennem hele smagsforløbet findes safran. Kraftig humlet, tør og bitter.

Safran i øl ? Det lyder som oliesheiker, der mener der kommer mere vand ud af guldvandhaner - men det er faktum. Verdens dyreste krydderi er tilsat denne lyse belgier.

Det er ikke blot en lethumlet pale ale - bryggen er temmelig bitter og meget tør - både fra føromtalte safran og andre ubestemmelige noter fra den kraftige humle. Jeg gætter på, den også er tørhumlet. Efter halvdelen er smagsløgene tilvænnet - så bliver det endnu kraftigere, da den store mængde sedimenter kommer med som bonus. Jeg giver den lige 4 glas for tiltaget, men denne bryg vil ganske afgjort mest finde størst behag hos IPA-nydere.


Bryggeri: Brasserie Artisanale Millevertus
Øltype: Krydret øl
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær, safran
ABV: 7 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar