onsdag den 17. juli 2013

Herslev Midsommer Bryg


Købt i supermarked i Roskilde, 50 cl. flaske.

Fra web:
Type: Belgisk Wit
Beskrivelse: Midsommerbryg er brygget med hvede- og bygmalt. Øllen er inspireret af den belgiske øl wit, og som noget særligt ved Midsommerbryg har vi anvendt et helt birketræ i bryggeprocessen: Birkeved, birkebark og udtræk af birkeblade.
Midsommerbryg er lys i farven, og smagen er let og blød. Vi har brugt en begrænset mængde humle, som giver den milde eftersmag. Gæren tilføjer lidt syre og friskhed i smagsnuancerne.
Anvendelse: Drik Midsommerbryg som kølig aperitif en lun sommeraften eller til skaldyr og lette fiskeretter, hvor øllens friske smag kommer til sin ret. Karaktertræk
Duft af peber og frisk birk
Farve: Lys hvid
Bitterhed: Lav, 18 IBU
Sødme: Tør
Indbrygningsprocent: 12,5° plato
Alkohol: 5 %
Servering: 4-6° C
Svagt skum, aroma af sour malt, gær og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, lidt blomster og noget ubestemmeligt, lidt frugt - og lidt sour malt. Svagt humlet, neutral bitter.

Det tilsatte birketræ giver et præg i denne bryg, men at det er anderledes gør det ikke nødvendigvis bedre. Der er ikke udpræget kraft i smag fra hverken hvede-, bygmalt gær eller det tilsatte birketræ - det ender som en lidt kedelig bryg der lige indeholder den note af noget ubestemmeligt, der viser sig at være birketræ. 3 glas.

Bryggeri: Herslev Bryghus
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, hvedemalt, bygmalt, humle, gær, birketræ
ABV: 5 %
IBU: 18


Ingen kommentarer:

Send en kommentar