mandag den 29. juli 2013

Kronenbourg 7.2 Blonde


Købt i fransk supermarked i Colmar, sandsynligvis brygget i Alsace. 50 cl. dåse. Tidligere kendt som Kronenbourg 7.2% men efter lanceringen af Ambrée udgaven, er navnet præciseret.

Bryggeriets beskrivelse:
Den intense friske smag ...
Kronenbourg 7.2 Blonde er en første klasses øl. Med dominerende frugtsmag og malt suppleret med noter af røde frugter giver en meget blød, velsmagende øl.
Med en frugtagtig, afbalanceret bitterhed, er den ideel som aperitif og til at nyde sammen med de krydrede retter.
Til øjet: Guld med kobber fremhæver lyse gule kjoleHvid, tæt skum med små bobler
Næsen: Dufte af modne frugter (blommer, udblødt frugt) opvejes af aroma af malt korn med noter af røde frugter og honning
I munden: Tæt og fyldig øl med en meget fin mousserende og velafbalanceret denne bitterhed søde og surhedsgradVedvarende bitter frugt og karamel
Carlsberg-ejede Kronenbourg står for 30% af ølsalget i Frankrig - de producerer også Carlsbergs ejerskaber og samarbejdspartnere i Frankrig, bla. Grimbergen, Carlsberg, Tuborg, foruden Guinness, Kanterbräu og Kilkenny. Dermed en del af det store verdensomspændende komplicerede puslespil, hvor forbrugeren ingen anelse har, hvor øllen er produceret. Efter min mening giver det en dårligere forbrugeroplevelse.

Carlsberg må åbenbart have haft sin indflydelse siden den danske specialitet og min hadegenre, imperial pils først blev lanceret i 2007.

Mellem skum. Aroma af krydderier, korn og lidt frugt. Middel karboneret.

Smag af neutral bitter malt, går over i lidt frugtagtig smag, lidt krydderi. Svagt humlet, neutral bitter.

Svag maltsmag alkoholstyrken taget i betragtning, på trods af manglen i indholdsfortegnelsen, gætter jeg på her er benyttet stivelse. Brygget indeholder den typiske frugtagtige smag fra forgærbart stivelse. Humlen er svag, omend der lige anes noget krydderi. Bryggen er letdrikkelig takket være den svage smag og alkoholstyrken er godt gemt - hvilket sandsynligvis er bryggens største kvaliteter. 2 glas!

Bryggeri: Kronenbourg
Øltype: Strong Pale Lager/Imperial Pils
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær (og sandsynligvis stivelse)
ABV: 7,2 %
FG: 1010 (målt af mig)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar