torsdag den 25. juli 2013

Malheur 10


Købt for 24 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Egen beskrivelse:
Malheur 10 ° er også kendt som Malheur Millennium (MM). MM er det latinske tal for 2000. Denne øl blev nemlig lanceret i år 2000.Øl feinschmecker Michael Jackson (The Beer Hunter (www.beerhunter.com) beskriver smagen af den blonde Malheur 10 ° som "rosa fersken med hentydninger til krydret appelsin og citronskal. Øllen har bogstaveligt talt en solgul farve og en rig honning tekstur, fedtet også med en masse af krop og bitter og lidt sour i den varme eftersmag. " Samlet set bringer denn blonde velsmagende øl, der indeholder 10% alkohol efter volumen, glæde blandt øl elskere fra hele verden.
Malheur 10 °, opleves bedst i de typiske Malheur glas der øger glæden og smagen der giver ren nydelse, en unik oplevelse.
Malheur Glasset skal være fuldstændigt rent, fedtfrit og tør, før påfyldning. Således er alle de egenskaber kun fra Malheur.
Giv en rig skum, således at øllet i glasset er udsat for luft og oxidation så smagen vil ændre når det er muligt. Desuden ser det mere attraktivt og lækrere ud!
     Serverings temperatur: 10 til 12 ° C
Meget kraftig skum. Aroma af krydderier og frugt. Middel karborneret, ufiltreret.

Smag af let sød, lys malt, går over i krydret frugtsmag. Mellem humlet, let sød, let tør.

Lige som Malheur 6 som denne bryg har store ligheder med, gætter jeg på den ganske simple opskrift med 100% pilsner malt og ensidig Saaz aroma. Simpel, men det virker. Sikke en kraft i malt og gærsmag og humlen er doceret helt perfekt så det bliver en balanceret bryg. Forekommer og mindre tør ved opvarmning. 5 glas!

Bryggeri: Brouwerij Malheur
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 10 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar