søndag den 21. juli 2013

Tripel Karmeliet


Købt for 23 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Fra web:
Tripel Karmeliet brygges stadig fra en autentisk øl opskrift fra 1679 skabt i det tidligere Carmelite kloster i Dendermonde. Nedskrevet for over 300 år siden og består af tre forskellige slags korn: Hvede, havre og malt.
Navnet Tripel Karmeliet refererer både til ophavet og dens eftergæring i flasken. Efter mange forsøgsbryg med tre forskellige korn i 90'erne, viste det sig, at den præcise kombination af de tre forskellige korn stadig er den idelle blanding.
Bosteels Bryggeriet blev etableret i 1791 og fungerer stadig som selvstændig familiebryggeri, nu med 7. generation. Ligger i Buggenhout, Dedenmonde midt i Gent-Antwerpen-Bruxelles trekanten. Anbefalet serveringstemp 6-9 grader.

Meget kraftig skum. Aroma af sød malt, frugt (banan), blomster og krydderier. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af sød malt, blandet med hvede og frugt/banan i fin, lang eftersmag. Svagt humlet, let sød.

Havren giver normalt ikke meget smag men god skum - og det er der så sandelig i denne bryg - dermed når bryggen også sin anbefalede temperatur. Ganske kompleks, varm og god mundfylde - dog med den lille prikken fra den kraftige karbonering så bryggen mere kommer til at ligne en kraftig wit - og det er skam ingen kritik på dette års hidtil varmeste dag. 5 glas!

Bryggeri: Brouwerij Bosteels
Øltype:  Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, humle (Styrian), gær
ABV: 8,4 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar