fredag den 23. august 2013

Weihenstephaner Vitus


Købt for 25,95 kr. hos Eurospar i Valby, for 50 cl. flaske.

Weihenstephan Bryggeri kan spore sine rødder ved Weihenstephan klosteret tilbage til 768, hvor et dokument refererer til en humlehave i området betalte tiende til klosteret. Et bryggeri blev licenseret af byen Freising i 1040, og det er den stiftende dato hævdet af moderne bryggeri. Bryggeriet har således et troværdigt krav på at være den ældste fungerende bryggeri i verden. Siden 1923 har bryggeriet været kendt som den bayerske stats Weihenstephan Bryggeri (på tysk Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan), og drives i samarbejde med det tekniske universitet i München både en state-of-the-art produktionsanlæg og et center for læring.

Bryggeriets beskrivelse:
En lys-farvet, krydret single-bock hvedeøl, for både øl-elskere og øl feinschmecker. Ekstra lang og kold lagring i vores kloster kældre gør denne single-bock en virkelig speciel øl med fuld krop og en udpræget stor mundfylde. Prost!
Mellem skum. Aroma af sød hvede, bananer, tyggegummi og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sød hvede- og malt, går over i bananer,  tyggegummi og frugt. Svagt humlet, sød.

Et blandingsprodukt fra verdens ældste nulevende bryggeri med hvedeøllets blød- og friskhed samt bockøllets sødme og fylde. Det er der kommet en blød, fyldig, cremet men også temmelig sød bryg ud af, endda med sliik/tyggegummi smag som rosinen i pølseenden, hvilket nok ikke tiltaler alle weizenpuritanere. Jeg elsker den, omend den nok bliver for kvalm hvis der drikkes for meget. 5 glas!

Bryggeri: Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
Øltype: Weizen / Bock
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, gær
ABV: 7,7 %
IBU: 17

Ingen kommentarer:

Send en kommentar