søndag den 27. oktober 2013

Dupont Biere de Miel


Købt hos Brasserie Dupont, begivenhed ses her, 25 cl. flaske.

Brasserie Dupont i Tourpes i det centrale West-Hainaut blev startet i 1950 på en gård hvor der siden 1759 også har brygget øl. I startet havde Moinette Blonde størst kommerciel succes, men da den amerikanske importør i 1980'erne gjorde Saison Dupont berømt, blev bryggeriet centrum af revitaliseringen af hele saison genren.

Bryggeriets beskrivelse:
Alkohol indhold: 8% vol..
Økologisk øl med honning er en overgæret øl, eftergæret i flasken.
Allerede i 1880 var honning øl en specialitet på gårdebryggeriet Rimaux Deridder, som havde vundet mange priser i regionale landbrugsmesser.
I 1920 købte Alfred Dupont gård-bryggeriet Rimaux Deridder til sin søn, Louis.
Efter mere end 75 års fravær, blev honning øllen genlanceret i 1997, denne gang i økologisk udgave.
Den aktuelle etiket er en tro gengivelse af illustrationen brugt på det tidspunkt.
Produktionen af ​​denne øl er kontrolleret af Certisys ® og øl er Biogarantie ® etiket.
Rav og honning aromaer meget markante i denne øl, smat den økologiske honning, som man kunne forvente, et produkt hvor smagen af honning er fremherskende.
Men på trods af dette, har denne øl intet til fælles med søde øl. Faktisk er honning forgærbar (dvs., forbruges) af gær i flasken, Biere de Miel er ikke en sød øl, men deindeholder aroma og smag af honning. Især da vores udvalg af kraftfulde honninger benyttes til denne øl. Den virkelige gæring i flasken, som kan vare længe i din kælder, fører til en kompleks øl.
Bør nydes ved kælder temperatur (12 ° C), eller let afkølet som aperitif eller til at ledsage din dessert.
Mellem skum. Aroma af honning. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i honning, krydderi og frugt. Svagt humlet, neutral bitter.

Sandelig - aroma og smag domineres kraftigt af honning. Alkohol fint skjult, dog kraftig fylde og varme. Så kompromisløs brug af honning er dog ikke min stil - men et sjovt kuriosum. 3 glas og i mangel af bedre ølgenrer, kategoriseret som Frugt-/grøntsagsøl.


Sidste anmeldelse af den økologiske sixpack købt hos Brasserie Dupont (Moinette indgik dobbelt) og jeg må indrømme, serien skuffede mig. Bryggeriets ikke-økologiske produkter indeholder langt kraftigere smag, større fylde og vigtigst, den pragtfulde husgær er mere udtalt. De økologiske udgaver er typisk tilsat hvedesirup, formodet det belgiske ord for glukosesirup, som tilsyneladende ikke bidrager med noget godt. Jeg holder mig til de go'e gamle fra Dupont!

Bryggeri: Brasserie Dupont
Øltype: Frugt-/grøntsagsøl
Ingredienser: Vand, bygmalt, honning, humle, gær
ABV: 8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar