fredag den 18. oktober 2013

Moinette Blonde


Købt hos Brasserie Dupont, begivenhed ses her, 33 cl. flaske.

Brasserie Dupont i Tourpes i det centrale West-Hainaut blev startet i 1950 på en gård hvor der siden 1759 også har brygget øl. I startet havde Moinette Blonde størst kommerciel succes, men da den amerikanske importør  i 1980'erne gjorde Saison Dupont berømt, blev bryggeriet centrum af revitaliseringen af hele saison genren.

Bryggeriets beskrivelse:
Alkohol indhold: 8,5% vol. .Den lyse Moinette er en overgæret øl, eftergæret i flasken.Lanceret i 1955 er denne øl flagskibet i vores bryggeri på det belgiske marked.Navnet er en forvanskning af det gamle franske " Moene " som betyder " sump, fugtigt område" i vores eget område er der flere århundreder karakteristiske . Der var også en mølle ved Moinette, Tourpes, som formodes blev ejet af Dupont familien .Oprindeligt blev ølllen solgt under navnet " Abbey Moinette " efter 1980 blot " Moinette ".En kobberfarvet blond øl med aroma af humle er den blonde Moinette er meget forfriskende med sin balance mellem sødt , bitter og en frugtagtig smag.Vores udvalg af gær giver aroma og et god smag .Den ægte gæring i flasken kan strække sig meget langt tid i din kælder, Resultatet er en øl med kompleks og harmonisk smag.Bør drikkes ved kælder temperatur ( 12 ° C)

Kraftig skum. Aroma af krydderier og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier og frugt. Middel humlet, neutral bitter.

Lidt kraftigere humlet end normalt i genren, sandsynligvis samme humle som i bryggeriets Saison, Styrian Goldings.  Smag kommer ganske tæt på de lyse bryug fra St-FeuillienFint balanceret!, god fylde og stadig letdrikkelig. 4 sikre glas!

Bryggeri: Brasserie Dupont
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 8,5 %


Ingen kommentarer:

Send en kommentar