fredag den 15. november 2013

Holbæk Forårsbryg


Købt for 30 kr. hos Super Brugsen i Holbæk for 50 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Holbæk Forårsbryg er en lys og let drikkelig ale. Den er fyldig men alligevel frisk og med et strejf af citrus. Trods den milde karakter gemmer der sig en lille djævel i bryggen, idet den har en alkoholprocent på 6,3. Der er brugt tre forskellige typer malt, og den er gæret med to typer gær: én der giver den milde, bløde smag og en belgisk gærtype, der giver øllet en robust og fyldigere karakter. Urten er kogt med husets bitterhumle, og ad to omgange er der tilsat en forfriskende aromahumle.
Fra etiket:
Nyd en kraftig Forårsbryg når bøgen er sprunget ud og mærk, at du fyldes med forårets optimisme og glæde. Vores forårsbryg hed i 2006 Påskebryg, men skiftede navn året efter, da foråret jo som bekendt varer længere end påsken. Det er stadig den originale opskrift, der bliver brugt.
Svagt skum. Aroma af citrus og sur malt. Mellem karboneret, ufiltreret med store gærklumper i bunden.

Smag af let bitter malt, går over i let sur malt, let frugt. Svagt humlet, let bitter, let sur.

En forholdsvis bitter, stikkende smag i munden uden den store aromahumle, lidt sur maltsmag gennem hele smagsforløbet, hvilket er bryggens kraftigste smagsnuance i en ellers knap så kraftigt smagende bryg. Lidt kedelig og ensidig, men kan være forfriskende med den let bitre og let sure smag. 3 glas!

Bryggeri: Holbæk Bryghus
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,5%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar