søndag den 22. december 2013

Amager Secret Santa


Købt for 55 kr. hos Vinbørsen for 50 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Quadrupel
10,5 %
Rødbrun, fyldig, tørrede, mørke frugter og sukkere med en let krydret kant
Bedst i test, Politiken og 5/6 stjerner, Ekstra Bladet
Tilgængelig: jul/vinter
Ved juletid er det helt i orden at være hemmelighedsfuld og overraske hinanden. Og Amager Bryghus er ingen undtagelse, da vi gerne vil glæde jer. Gennem det seneste år har vi derfor holdt skjult, at vi har lagret en unik øl af quadrupel-typen i vores kælder. Vi har lagret den på egetræ og grannåle, og smagen går i den sødlige retning, mens næsen får tankerne hen på moden frugt, eg, slik og marcipan.
I samarbejde med vores hjælpenisser har vi dermed brygget det eksklusive bryg, du har her i hånden, og som er så julet, at selv Julemanden kun drikker den på de allerhelligste dage. Secret Santa er fyldt med de allerbedste råvarer. Der er ikke mange flasker Secret Santa, en øl så hemmelig, at den knapt nok eksisterer – så det var ikke med hjælpenissernes gode vilje, at vi fik lov til at udgive den. Flå den derfor ned af hylderne, hvis du skulle være så heldig at finde den. Du vil ikke blive skuffet, men måske en lille smule bimmelim, idet den holder hele 10,5% alkohol.
Svagt skum. Aroma af  mørke frugter, julekrydderier, grannåle og sød slik. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sød malt, går over i mørk frugt, julekrydderier, grannåle og kandis. Svagt humlet, sød.

Om jeg river en 55 kr. øl ned fra hylderne, når jeg allerede i beskrivelsen er lidt forundret - hvorfor tilsættes egespåner, hvis bryggen i forvejen er lagret på egetræ? Amager Bryghus har før forsøgt sig i min favoritgenre Mørk Stærk Belgisk Ale med Lust som jeg fandt alt for sød - og sødmen fortsætter her. Det er ganske afgjort en sød kandis smag, der dominerer, i afslutningen fornemmes enten egetræslagringen eller de tilsatte egespåner. Lidt krydderier og grannåle ligger jævnt i hele smagsforløbet og giver en bund, der ikke rigtig matcher bryggen. På trods af styrken ikke så vinøs og varm, på længere sigt bliver sødmen dog for voldsom. Lidt af en skuffelse på en bryg med så store armbevægelser. 4 glas!

Bryggeri: Amager Bryghus
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale/Quadrupel
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pilsner, Cara-Munich, Melanoidin, Caraaroma), lys kandis, mørk kandis, humle (Tettnanger, Saaz), gær (trappist), egespåner, grannåle
ABV: 10,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar