onsdag den 18. december 2013

Mont-Blanc La Blanche


Købt for 59 kr hos Letz, fransk delikatesseforretning på Gl. Kongevej, Frb. for 75 cl flaske med patentprop.

Bryggeriet Mont Blanc blev grundlagt af Sylvain Chiron i 1999. Bryggeriet kan dateres tilbage til det nittende århundrede hvor bryggeriet var ét af hertugdømmet Savoys seksbryggerier, som alle lukkede i begyndelsen af ​​det næste århundrede. Sylvain Chiron, sønaf grundlæggerne af mærket pasta Alpina Savoie, tog navnet "Brasserie du Mont-Blanc" i 1999. Det kendetegnende for mærket er at fremme produkter fremstillet med kildevand fraMont-Blanc. Vandet opsamles fra Enchapleuze kilden, som ligger på 2.074 meter over havets overflade i byen Les Houches.

Mellem skum. Aroma af koriander, citrus og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt og hvede, går over i koriander, citrus og lidt frugt. Svagt humlet, neutral bitter.

Ved indkøb af denne wit brygget af Mont Blancs gletcher, lovpriste sælgeren mig, at den havde vundet medalje, hvilket aldrig imponerer mig - der findes som bekendt tonsvins af disse medaljer, selv Vestfyen Classic har vundet én engang i 1906. Det viste sig også, at det blot var en bronze fra det franske landbrugsministerium i 2011! Bryggen fremtræder ganske lidt aggressiv ved ophældning - én cm skum, der hurtigt forsvinder,  svagt karbonering og temmelig svag aroma af den gængse slag blandt wits - bortset fra, der kommer alm. frugt fra gæren og ikke banan, som det plejer fra wit og hvede. Aromaen går igen i smagen - ganske afdæmpet, blidt og lidt tyndt. Igen alm. fra fra gær i stedet for banan. Den er blandt de letdrikkelige af slagsen, startende let sød og bliver kun en smule mindre sød gennem smagsforløbet. Ingen tørhed men på en måde stadig frisk, nok mest pga. de tilsatte koriander og appelsinskaller. En kedelige "kvinde-wit", kniber sig lige til 4 glas!

Sidste bryg i denne omgang fra Brasserie du Mont-Blanc, der ikke overbeviser mig om, at Frankring kan brygge øl andet end tæt på den belgiske og tyske grænse. Bière de Garde'en er bedst, de tre andre skuffer.

Bryggeri: Brasserie du Mont-Blanc
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, gær, koriander, appelsinskaller
ABV: 4,7 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar