torsdag den 26. december 2013

St. Benoît Blonde


Købt hos The Bottle Shop, specialbutik i Brugge, Belgien, 33 cl. flaske.

Sankt Benedikt (Saint-Benoit) (480-547) er grundlægger af benediktiner ordenen. Denne orden har altid haft en forpligtelse til manuel og intellektuel arbejde inden for klostrene. Gennem århundreder, udnyttede benediktinermunke hvede, humle og byg høst til at brygge gode og fyldige øl i deres gårde. Brasserie du Bocq hentede sin inspiration fra dem til at skabe en klosterøl til minde om Sankt Benedikt.

Bryggeriets beskrivelse:
"Dens meget duftende buket frigiver en behagelig fornemmelse af aromatiske humle, sammen med bidrag fra en frugtagtig touch.Kroppen er præget af en intens, men karakteristisk bitterhed og med en dominerende maltet note som kommer til udtryk gennem sin fyldige smag. "Udseende: Smuk halm farvet, fint hvidt hoved. Aroma: Frugtagtig aroma med en let smag af humle. Smag: Letdrikkelig øl, let bitterhed, fornøjelig let. Bemærkning: Drikkes bedst mellem 5 ° og 12 ° C
Mellem skum. Aroma af frugt, honning, sød malt og krydderier. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af neutral sød og let tør malt, går over i frugt, honning og krydderier. Mellem humlet, let bitter, let tør.

Klosterøl der altså IKKE er opkaldt efter mig, men derfor er den ganske god alligevel. Let bitter og tør, dermed ganske forfriskende, stadig med en fin frugtagtig gærsmag. Humleprofilen er ganske tydelig, mest med krydderier men også lidt blomster. På trods af tørheden en ganske letdrikkelig bryg med mange smagsnuancer. 4 sikre glas!

Bryggeri: Brasserie Du Bocq
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,3 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar