søndag den 22. december 2013

Verhaeghe Noel


Købt for 17 kr. hos Belgisk Bryg for 25 cl. flaske.

Verhaeghe blev grundlagt i 1892 i Vichte, 10 km øst for Kortrijk af halvbrødrene Adolf og Paul Verhaeghe, først som malteri men kort tid efter som fuldbyrdet bryggeri. Hurtigt fik bryggeriet en stor kendekreds i Bruxelles bla. takket været den direkte toglinje. I første verdenskrig nægtede Paul Verhaeghe at brygge øl til tyskerne, der svarede med at rippe alt i bryggeriet, der kunne bruges til krigsførelse. Bryggeriet nåede at nyinvestere til ny undergæret produktion, men så kom anden verdenskrig, hvor produktionen blev kraftig begrænset pga. maltmangel. De var tvunget til at brygge en "Zero-huit" på kun 0,8%! Efter krigen kom stigende velstand og udvikling af nye øl - stadig med familien ved roret. (kilde)

Bryggeriets beskrivelse:
"Verhaeghe Julebryg" er en øl af høj standard og er brygget med vand, malt, humle og gær. Indholdet af "Verhaeghe Julebryg" urt er 17 Hl ° Plato.Lyse, brændte malte give dyb gylden blond farve. Krydret, frisk humle med bitter smag. Efter brygningen, gærer bryggen for første gang i af 14 dage. Under den anden lagering øllet får den en fyldigere smag. Disse lagering tager stopper, når alkoholprocenten på 7,2% ABV er nået.
Mellem skum. Aroma af frugt og malt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier, græs og frugt. Svagt humlet, let bitter.

På trods af jule med store bogstaver på tre forskellige sprog, forekommer denne bryg mig ikke speciel julet, ingen sødme, vinøsitet eller julemads komplimenterende krydderier. Som ikke-julebryg betragtet, en forholdsvis bitter sag med svag fylde, trods de 7,2%. Trods bitterheden ikke med de store humleprofiler. En hverken-eller bryg der ikke rigtig er noget som helst.Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Verhaeghe
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, gær
ABV: 7,2 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar