onsdag den 8. januar 2014

De Ranke Père Noël


Købt for 45 kr. hos Belgisk Bryg for 75 cl. flaske med 29 mm. kapsel.

Brouwerij De Ranke blev oprettet i 1994 af Nino Bacelle som fantombryggeri men blev ægte bryggeri i 1996. I 2008 havde bryggeriet en årsproduktion på 2.000 hl. hvoraf 60% går til eksport.

Bryggeriets beskrivelse:
Père Noël er en jule ale, men meget forskellig fra alle andre jule ales, du måske kender. Mens de fleste julegave ales er fyldige og søde, er denne ene ravfarvet, 7%. Alc. stærk og smager bittert. Den Komplekse smag afsluttes med tilsætning af lakrids. I opskriften har vi brugt Pale malt, München malt, karamel malt, Brewers Gold humle og Hallertau humle.
Kraftig skum. Aroma af karamel, krydderier og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier, karamel og frugt. Middel humlet, let bitter.

Som bryggeriet selv angiver, ganske pænt humlet julebryg med en noget bitterhed - gætter på IBU på omk 45. Dog er humlet noget ensidig, da Hallertau åbenbart er eneste aromahumle. Til gengæld er den tilsatte lakrids ganske godt skjult, der findes noget udefinerbart i eftersmagen, men jeg havde ikke gættet, det var lakrids. Det er ægte belgisk kunst at docere tilsætningerne korrekt, så de ikke kan skelnes, men at de alligevel indgår i en sammenhæng. Dog stadig en bryg med ganske få smagsnuancer, omend den er frisk og anderledes. 4 glas!

Indhyllet i papir som nogle
belgiske bryggerier ynder...
...og hvad gemmer der sig
under papiret ?


Bryggeri: Brouwerij De Ranke
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, lakruds, kandis, gær
ABV: 7 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar