torsdag den 16. januar 2014

Pinkus Special


Købt for €0,99 i Famila, Lübeck for 50 cl. flaske.

Brauerei Pinkus Müller er eneste overlevende bryggeri i Münster i Nordrhein-Westfalen der engang husede 150 bryggerier, typisk i altbier genren. Et familiebryggeri siden 1816, nu med 5. generation ved roret  med årlig produktion på 20.000 hl.

Bryggeriets beskrivelse:
Med råvarer fra økologisk landbrug, omhyggelig forberedelse af mester hånd og ufiltreret aftapning giver Pinkus Special dens karakteristiske smag. Den er fremstillet i henhold til den tyske Reinheitsgebot af økologisk malt, humle fra kontrollerede biologiske dyrkning, gær og førsteklasses bryg vand. Pinkus Special er ikke behandlet med protein stabilisatorer. Efter omkring tre måneders lagring ved temperaturer omkring 0 grader Pinkus Special er naturligt klar og kan aftappes ufiltreret.
Svagt skum. Aroma af sød malt, korn, græs og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let neutral bitter malt, går over i korn og græs. Svagt humlet, let bitter.

Noget bitter udgave af den normalt søde genre Dortmunder. Humlen er såmænd ikke så dominerende, blot den normale strejf af korn og græs, men den nærmest stikkende bitterhed er slet skjult. Smagen er hverken kraftig eller fyldig, så jeg forstår ikke helt dette valg, bitter øl blot for bitterhedens skyld uden tilsvarende aroma humlestyrke? 3 glas!

Bryggeri: Brauerei Pinkus Müller
Øltype: Dortmunder Export
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,1 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar