onsdag den 19. februar 2014

König Pilsener


Købt for €0,75 hos Famila, Lübeck for 33 cl. flaske.

Theodor König åbnede i 1858 et bryggeri Beeck, som på daværende tidspunkt endnu ikke var en del af Duisburg. Han bryggede lagers i Pilsener stil, trods det faktum, at denne undergæret øltype var forholdsvis upopulær på det tidspunkt. Første registreringer af mærket "König Pilsener" findes fra 1911. I første omgang blev König Pilsener kendt for sin bitre humlethed, senere blev øllet løbende tilpasset kravene til en premium lager beregnet til masseforbrug. Den 1. februar 2000 blev König bryggeriet et datterselskab af Holsten-gruppen; denne gruppe blev derefter solgt til danske Carlsberg i løbet af 2004. Carlsberg brød med Holsten Group, der sælger König og Licher bryggerierne til Bitburger Holding

Bryggeriets beskrivelse:
König Pilsener er den første tyske premium lager overalt i hjemmet, hvor den højeste kvalitet af tæller. Ingen ølmærke er fremragende og perfekt som König Pilsener - kongen af ​​øl.
Svagt skum. Aroma af korn, sød malt og græs. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i korn, græs og lidt frugt. Mellem humlet, let bitter.

Svagt karboneret tysk pilsner der i karakter og humleprofil er ganske typisk for genren - dog er denne masseøl så aromahumlet, at profilen såmænd kan smages med en fin, balanceret bitterhed. På trods af de gode egenskaber lidt kedelig, endimensionel og for typisk til mere end 3 glas!

...og må jeg i den forbindelse undskylde, at jeg før læsning af bryggeriets historie tænkte, at "Konge-navnet dog er for tåbeligt, men stifteren hed altså "Konge"!

Bryggeri:  König Brauerei (Bitburger)
Øltype: Tysk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,9 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar