søndag den 16. marts 2014

Boon Framboise


Købt for 35 kr. hos Belgisk Bryg for 37,5 cl. champagneflaske med prop.

Siden 1975 har Boon Brewery været ejet og drevet af Frank Boon, en af ​​pionererne inden for den autentiske lambic og gueuze. De første tegn på bryggeriet kan dateres tilbage til 1680, da et gård-bryggeri og destilleri fandtes i landsbyen Lembeek. I 1860 købte Louis Paul bryggeriet til kun at brygge lambic og Faro. Fra 1875 begyndte han at aftappe gueuze lambic. I 1898 købte Pierre Troch bryggeriet, men efter den økonomiske krise i 1927 kom det i Joseph de Vits' ejerskab. Hans søn var Rene kendt for produktion af bløde og fine Gueuze lambic. Da Rene De Vits ikke havde børn, solgte han bryggeriet til Frank Boon.

Bryggeriets beskrivelse:
Hindbær Lambic var engang en sjældenhed og kun produceret i et par uger i løbet af sommeren. Frank Boon var det første bryggeri til igen at udarbejde en hindbær lambic i sommeren 1976. Mere end 300 gram friske hindbær per liter, giver Framboise Boon en frisk frugtagtig smag. Den unge lambic understøtter frugtsmagen. Men det handler mest om hindbær, ikke lambic. Selvfølgelig bruger vi ikke kunstige smagsstoffer, kun ægte hindbær. Boon Framboise har en alkohol volumen på 5%. Drik den, når den er ung
Meget svagt skum. Aroma af hindbær. Svagt karboneret, temmelig ufiltreret.

Smag af let bitter og tør hindbær. Meget svagt humlet. Let bitter og tør.

Noget bitter, tør og endda også ganske svagt sour hindbær lambic. Sour smag lyder knap så fordrende i noget med frugt, men det kommer sandsynligvis fra lambic'en. Frugtsmagen er der intet galt med. Dette er dog ikke en hindbærbrus sodavand spækket med sukker, men en balanceret lambic med frugt. Let bitter, tør og en anelse sour. Fungerer fint, kunne dog ønske mig lidt mere frugt. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij F. Boon
Øltype: Belgisk Frugt Lambic
Ingredienser: Vand, bygmalt, umaltet hvede, hindbær (25%), kirsebær (4%), humle, gær
ABV: 5%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar