tirsdag den 1. september 2015

Krombacher Weizen


Købt i Famila, Lübeck, 50 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Hvordan opstår der hos et dedikeret pilsner bryggeri pludselig idéen om at ville brygge hvedeøl? Fordi vi ønskede at vide, hvordan en hvede Krombach smager. Drevet af jagten på den perfekte hvedeøl smag, var vi nødt til at spørge de mennesker, der er ansvarlige for succesen for vores andre sorter på Krombacher: dig.Vi er kun begyndt at brygge vores hvede øl efter vi i forhandlinger med ægte hvede kendere - forstod, hvordan en perfekt hvede virkelig skal smage - nemlig vores forbrugere. Som så mange nystartede, så kiggede vi til vores Krombacher hvede, vi udviklede vores egen rene gær ren kultur og testetede i vores egne specielt konstrueret nye brygning forskellige tilgange, smagt, kasseret, yderligere eksperimenteret, raffineret og endelig perfektioneret.Den endelige dom kommer fra  alle disse hvede-eksperter som vi har interviewet tidligere. Den overbevisende frugtagtige, fyldige og naturlige smag af vores naturligt uklare Krombacher hvede Prøv selv.
Mellem skum. Aroma af hvede, malt, frugt (tyggegummi). Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter hvede og malt, går over i frugt (banan og tyggegummi). Svagt humlet, let bitter.

Krombacher hvis reklame vi flyver over Aggertalsperre, er svær at undgå når man blot interesserer sig lidt for fodbold. Normalt er reklamen for deres pils, nu forsøger de sig med en weizen. Præcis som med Pils, vælger de en ganske lav fællesnævner, den nyudviklede gær er en mellemting mellem den bananagtige nordtyske og tyggegummi sydtyske aroma og smag, generelt er smagens styre  i den svagere ende, dog hælder den til den lettere bitre smag, hvilket trods alt er specielt. 3 glas!

Bryggeri: Krombacher Privatbrauerei Kreuztal
Øltype: Weizen
Ingredienser: Vand, hvedemalt, bygmalt, humle, humleekstrakt, gær
ABV: 5,3 %

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar