fredag den 20. november 2015

Belzebuth 8.5

Købt hos Super U, fransk supermarked i Wormhout, 33 cl. flaske.

Som konsekvens af de forfærdentlige begivenheder natten d. 13/11 i Paris, vil de næste anmeldelser være af franske øl i hyldest og respekt til den franske nation og folk, jeg elsker. Det Frankrig jeg har besøgt så tit med den skønne natur og lange cykel- og tegneserietradition og som fødested for en stor del af den moderne filosofi.

Les Brasseurs de Gayant er det andet største uafhængige bryggeri i Frankrig. Grundlagt i 1919 i Douai i Norde-Pas-de-Calais-regionen, som grænser Belgien, Les Brasseurs de Gayant har specialiseret sig i små batch produktion af den unikke "biere de garde" stil øl.

Bryggeriets beskrivelse:
Lys overgæret øl eftergæret i flasken - 8,5%
Startet i 2013. Efter sin succesfulde lancering til pressen, besluttede bryggeriet at lancere denne nye belzebuth i uigennemsigtig sort flaske med 8,5 grader% alkohol. Fans vil være i stand til at nyde denne brændende eliksir!

     13 EBC. Intens gylden.

     Kraftfuld skum med korn noter og en meget svag antydning af citrus.

     Meget rund. Lav bitterhed. Noter af korn og frugt.

     19 EBU. Humle fra Alsace. To malt sorter: Pale malt og karamel malt.

Med belzebuth 8,5%, vil ølelskere ikke blive skuffet, og vil bukke under for en djævelsk fornøjelse. Lavet af flere malte, imponerer den med sin originalitet. Det har sekundær gæring i flasken.
Kraftig, vedblivende skum. Aroma af korn, krydderier, let citrus og kraftig frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier, let citrus og frugt. Svagt humlet, let sød.

Den vedblivede kraftig skum minder med sin kornaroma om en lager, dog ingen kornspor- eller lagersmag. Det er og bliver en lys stærk belgisk ale af den sødere og svagere humlede af slagsen. Måske skyldes det sødmen, men styrken føles øjeblikkeligt - varm og kraftig. Bryggen findes også i 11,8% og 13%, man kan frygte det bliver for meget af de gode. De mange forskellige umaltede korn giver ikke den smagsmæssige mening men nok mere af funktionel karakter for at give større skum, de tilsatte appelsinskaller kan lige anes, når man ved det. Ganske afgjort frugt fra gæren der dominerer. På trods af varmen og styrken for kedelig, for ensidig og sød. Små 4 glas!

Bryggeri: Les Brasseurs de Gayant
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, glukose, hvid havre, hvede,, rug, appelsinskaller humle, gær, antioxidant: Ascorbinsyre
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar