lørdag den 28. november 2015

Boon Oude Geuze

Købt for 36 kr. hos Belgisk Bryg for 37 cl. champagneflaske med prop.

Siden 1975 har Boon Brewery været ejet og drevet af Frank Boon, en af ​​pionererne inden for den autentiske lambic og gueuze. De første tegn på bryggeriet kan dateres tilbage til 1680, da et gård-bryggeri og destilleri fandtes i landsbyen Lembeek. I 1860 købte Louis Paul bryggeriet til kun at brygge lambic og Faro. Fra 1875 begyndte han at aftappe gueuze lambic. I 1898 købte Pierre Troch bryggeriet, men efter den økonomiske krise i 1927 kom det i Joseph de Vits' ejerskab. Hans søn var Rene kendt for produktion af bløde og fine Gueuze lambic. Da Rene De Vits ikke havde børn, solgte han bryggeriet til Frank Boon.

Bryggeriets beskrivelse:
Oude Geuze Boon er et monument af smag med et indhold på 7% alkohol. Det er en storslået blanding af 90% mild 18 måneder gammel lambic, 5% stærk 3 års øl og 5% meget ung lambic, som giver forgærbare sukkerarter og vild gær. Alle vores øl er aldres i egetræsfade, blandet i en beholder 25.000 liter og på køl. Før aftapning, bringer vi blandingen til gærings temperatur. Flaskerne anbringes derefter i et airconditioneret rum, hvilket fører til en sekundær gæring i flasken. Dette er her, lambic'en bliver til Gueuze. Efter flere måneders lagring i flasken, opnår Gueuze sin delikate smag. Vil du vide aftapning dato? Du skal blot trække 20 år fra "bedst før" dato!
Mellem skum. Aroma af æble og eddike. Krafitg karboneret, ufiltreret.

Smag af sur, bitter malt, går over i æbler og eddike. Meget svagt humlet, bitter, tør, meget let sur.

Boons vildgærede bryg har altid stået for mig som blandt de mere "rene" af slagsen. På trods af de 94% i Ratebeer, er det aldrig Boon der helt topper som darling, nok fordi den forekommer "ren" - dvs med få, men distinkte smagsnuancer, den er ikke ekstrem, den kan faktisk drikkes med glæde af nysgerrige nybegyndere, men stadig er det en ægte geueze, ét trin over det folkelig som fx Mort Subite. Er du gueuze-nysgerrig, så start her! Vel er her ikke mange forskellige smagsnuancer, hvor kun fantasien sætter grænser, til gengæld behagelig og distinkt aroma- og smag af, hvad der gør gueuze godt, uden det bliver ekstremt. Fyldig, kraftig, behagelig. Prøv den! 5 glas!

Bryggeri: Brouwerij F. Boon
Øltype: Gueuze
Ingredienser: Vand, bygmalt, umaltet hvede, humle, gær
ABV: 7%


Ingen kommentarer:

Send en kommentar