lørdag den 7. november 2015

Les 3 Fourquets Lupulus Brune

 Købt for €5,57 hos Belgium in a Box for 75 cl. flaske.

Brasserie Les 3 Fourquets, midt mellem Malmedy og Bastogne tæt på grænsen til Luxembourg, startede i 2004 med at levere fadøl til lokale pubs, i 2007 besluttede de sig for at producere i champagneflasker. Beliggende på en gård fra det 18'ende århundrede i Ardennerne, med frisk lokal vand og i overensstemmelse med Ardennernes historie. Navnet er en hyldest til de ulve, der engang huserede i området - og så spilles der på, at det latinske ord for humle, Humulus Lupulus også kan oversættes til "Lille beskeden ulv"

Bryggeriets beskrivelse:
Lupulus Brune er en mørk ale med en alkohol på 8,5%, eftergæret i champagneflasker. Øllet er meget balanceret dermed letdrikkelig. Dens farve er på grund af mørk kandis. Ved afslutningen af kogningen, tilsættes en lille mængde af appelsinskaller. Ifølge de personer, der allerede har smagt den, forekommer Brune ganske forskellig fra traditionel mørk ale og dermed højt elsket. Skål!
Kraftig skum. Aroma af karamel, krydderier, citrus og mørke frugter. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i karamel, krydderier, citrus og mørke frugter. Mellem humlet, let sød.

Bryggeriets smagspanel udsagn om anderledes mørk stærk belgisk ale har jeg noget svært ved at se - dette er en ganske typisk bryg i genren, måske en anelse mere aromahumlet end gennemsnittet, men hvad gør det, når den fungerer? Fint krydret, smagbar aromahumle, balanceret bitterhed, fint skjult alkohol dog stadig med varme. Ingen ristet maltsmag, men med fyldig karamelsmag uden det bliver for sødt. 4 store glas!

Bryggeri: Brasserie Les 3 Fourquets
Øltype:  Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, kandis, humle, gær,
ABV: 8,5%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar