søndag den 28. februar 2016

Munkebo Hugin


Købt på tilbud for 27 kr, normalpris 33,95 kr hos Kvickly, Allerød for 33 cl. flaske.

Munkebo Mikrobryg åbnet i 2013 i Kerteminde af Claus Christensen, der har kandidatgrad i biologi fra Københavns Universitet og en Ph.D i Sundhedsvidenskab. Arbejdede derefter i Bayersk bryggeri inden start af Munkebo. Claus er gærmand, så gæren har førsteprioritet frem for humlen, har selv udviklet 4 gærstammer fra lokaler bier og så bruger han Castle Malting.

Bryggeriets berskrivelse:
En traditionel fransk landøl som Bière de Garde er en overgæret stærk pale ale, kan variere i farven fra blond til let mørk og har meget til fælles med det fremragende belgiske øl. Navnet betyder “øl til at holde.” Denne Biére de Garde er en medium fyldig øl med antydninger af karamel og lagret køligt som i en fransk kælder. Øllet er præget af ristet malt aroma, let malt sødme og en mellem humlebitterhed. Gæren er vores egen hjemstavn gær som giver lækre noter af fersken og abrikos, passer perfekt til en Bier de Garde. Duften fremhæves i den specielle udformning som Munkebo glasset har og passer perfekt til fransk øl, som serveres ved 8-10°C. Ved at lade øllet varme sig i glasset, bliver flere smags og aromastoffer frigivet og øllet ændrer karakterer og bliver mere intens i smagen.
Hugin er den ene af Odins to ravne, som hver dag efter en rundtur i verden fortæller Odin, hvad der sker. Hugin betyder: At komme i hu.
Navn: Hugin, Fransk Biére de Garde, Alc. 6.5%

  • Indhold: Vand, Malt: pilsner, hvede, munich, special b, black, belgisk kandis, Humle: northern brewer, hersbrucker, Gær: fransk biére de garde, IBU: 27
  • Svagt skum. Aroma af tyggegummi, karamel og krydderier. Mellem karboneret, ufiltreret.

    Smag af sød, let ristet malt, går over i karamel, krydderier og tyggegummi. Svagt humlet, sød.

    Efter beskrivelse af egne gærstammer,  bør gæren være Munkebo004 med noter af fersken og abrikos, mine smagsløg fanger nærmere tyggegummi som i sydtysk hvedeøl. På etiketten angives gæren som Bière de Garde-gær. og 7% alkohol. Uanset usikkerheden, er der ingen tvivl om, at gæren er prioriteret, giver en fyldig, varm og sukret smag, igen synes jeg at bitterheden og især aromahumlen er i underkanten. En Bière de Garde må gerne være noget humlet, men dette er altså en rigtig sød, karamelagtig sag. 3 glas!

    Bryggeri: Munkebo Mikrobryg
    Øltype: Bière de Garde
    Ingredienser: Vand, bygmalt (pilsner, hvede, munich, special b, black), belgisk kandis, humle (Northern Brewer, Hersbrucker), gær,
    ABV: 7 %
    IBU: 27

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar