lørdag den 27. februar 2016

Munkebo Valhal

Købt på tilbud for 27 kr, normalpris 34,95 kr hos Kvickly, Allerød for 33 cl. flaske.

Munkebo Mikrobryg åbnet i 2013 i Kerteminde af Claus Christensen, der har kandidatgrad i biologi fra Københavns Universitet og en Ph.D i Sundhedsvidenskab. Arbejdede derefter i Bayersk bryggeri inden start af Munkebo. Claus er gærmand, så gæren har førsteprioritet frem for humlen, har selv udviklet 4 gærstammer fra lokaler bier og så bruger han Castle Malting.

Bryggeriets beskrivelse:
Status: Aktiv i sortiment, dog kun forår
Singel hop Comet pale ale er brygget på en eksperiment Hallertauer Comet humle som giver en lækker aroma og smag af bitterhed, nåleskov og citrus. Brygget som en Amerikansk Pale Ale med en lys og let maltbaggrund og gæret med en amerikansk gær ved en temperatur som giver lette frugtestere under gæringen som balance til humlen og maltprofilen.Den bør serveres køligt og ufiltreret ved en 5-7 grader celsius, hvor de forskellige dufte og smagen fremmes ved at varme glasset en smule op.
Øllet hedder Valhal som er Odins kongeborg i Asgård og har et tag af gyldne skjolde. De faldne døde krigere kommer hertil og skal kæmpe for Odin i Ragnarok.
Navn: Valhal, Forår Pale Ale, Alc. 6.0%


  • Indhold: Indhold: Vand, Malt: pilsner, cara120, hvede, Humle: comet, Gær: american ale, IBU:27
  •  Svagt skum. Aroma af blomster, citrus, fyrnåle og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

    Smag af sød malt, går over i blomster, citrus, fyrnåle og frugt. Svagt humlet, sød.

    Joh, Hallertauer Comet har mange forskellige smagsnoter sin tyske oprindelse taget i betragning, bitterheden med sin 27 IBU ser på papiret også fint ud, men balancen er alt for sød i denne bryg. Aromahumlens styrke er fin nok, men jeg kunne godt trænge til mere bitterhed. Vel er der den kraftige, søde frugtagtige gærsmag, men den forekommer entydig og uspændende. 3 glas!

    Bryggeri: Munkebo Mikrobryg
    Øltype:  Amerikansk Pale Ale
    Ingredienser: Vand, bygmalt (pilsner, cara120, hvede), humle (Hallertauer Comet), gær,
    ABV: 6%
    IBU: 27

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar