lørdag den 13. februar 2016

Sainte Hélène La Prime De Fin d’Année


Købt hos Belgisk Bryg, 75 cl. flaske.

Gaume brewpub placeret i Ethe (Virton - sydlige del af Belgien), begyndte at brygge i 1995 og solgte de første øl 3 maj 1999. Det er den første håndværk bryggerier i Gaume.
Bryggerne arbejder efter traditionelle brygning metoder til at producere øl med karakter med de fineste råvarer såsom byg malt, humle, vand og gær. Kapaciteten er 2.500 l. pr. dag/1 hl. om året.

Bryggeriets beskrivelse:
Øllens skum er meget lys, rød farve. Lys og ristet i munden blandet med humle og sparsomme men subtil antydning af ristet malt, karamel, med en antydning af surhed. Alkohol er stadig diskret, men driver hele karakteren af denne komplekse øl. Den er beregnet til vinteren og i slutningen af året fester og er derfor kun produceret i oktober.

     Stil: Vinterøl, slutning af året øl
     Farve: Rød
     Alkohol: 8,5% vol.
     Bitterhed 32 EBU
     Humle: Kent Goldings, Strisselspalt
     Serveringstemperatur: 10-12 ° C
     Glas: tulipan glas fra bryggeriet
 Mellem skum. Aroma af krydderier, lakrids og chokolade. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, let ristet malt, går over i krydderier, lakrids, chokolade og mørke frugter. Mellem humlet, let sød.

Mørk Stærk Belgisk Ale, der bevæget sig hen imod en porter med ristet malt og chokolade noter, stadig afsluttet med en belgisk mørk frugtsmag. At kalde den vinterøl giver mening, for den varmer fint - de 8,5% mærkes fint, varmen, fylden, bitterheden og aromahumlen er fint afstemt. Kompleks bryg, der egentlig kun mangler lidt flere humlenoter for at nå i top - 4 store glas!


Bryggeri: Brasserie Sainte Hélène
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Brewer Gold, Strisselspalt), gær
ABV: 8,5 %
IBU: 32

FG: 1022 (målt af mig)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar