onsdag den 13. april 2016

Munkebo Hjemstavns Ale 1

Købt på tilbud for 29 kr, normalpris 37,95 kr hos Kvickly, Allerød for 33 cl. flaske.

Munkebo Mikrobryg åbnet i 2013 i Kerteminde af Claus Christensen, der har kandidatgrad i biologi fra Københavns Universitet og en Ph.D i Sundhedsvidenskab. Arbejdede derefter i Bayersk bryggeri inden start af Munkebo. Claus er gærmand, så gæren har førsteprioritet frem for humlen, har selv udviklet 4 gærstammer fra lokaler bier og så bruger han Castle Malting.

Bryggeriets beskrivelse:
Status: aktiv i sortiment, men brygges kun en gang om året
Denne øl er brygget med frisk plukket fynsk skovhumle som vores brygmester har hentet i de lokale skove og dyrket op på vores egen humlemark. Giver friske noter af appelsin, citrus og grannåleskov
Nordisk Terroir, 100%, og brygget vores gærstamme som vores brygmester har isoleret fra fynsk bi.
Indhold: Vand, Malt: dansk bygmalt, Humle: munkebo appelsin, munkebo grannåle, hundslev citrus, odense zoo, Gær: munkebo004
Fra etiket:
Smager og fufter fantastisk lækkert af fersken og abrikos. Brygget med håndmaltet fynsk bygmalt fra Refsvindinge og fynsk hjemstavnsgær.
Sidste Munkebo Mikrobryg i denne omgang bliver den med mine største forventninger. Hjemstavns Ale er brygget i fire udgaver, hver med sin egenudviklede gærstamme udvundet fra lokale, fynske bier.

Svagt skum. Aroma af sød malt, urter, citrus og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sød malt, går over i urter, citrus og frugt. Svagt humlet, sød.

Aromaen minder meget om en tysk pilsner, den benyttede aromahumle Pilgrim har sandsynligvis en stor andel deri, samme noter går igen i smagen, her smages citrus noterne kraftigere, men det er den søde frugtsmag fra gæren derdominerer bryggen. Heller ikke her nogen humleeksplosion, men kan den egenudviklede gær bære bryggen alene?  Ikke helt, det ender uforløst, som om det ikke er umagen værd at bryggeren har gjort det store arbejde. 3 glas!

Bryggeri: Munkebo Mikrobryg
Øltype: Trad. Ale
Ingredienser: Vand, fynsk bygmalt, humle: Pilgrim, gær: Munkeb0001
ABV: 4,7 %
IBU: 25

Ingen kommentarer:

Send en kommentar