torsdag den 26. maj 2016

Grain d’Orge Brice

Købt for 22 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl flaske.

Benoît Johnen arbejdede som brygger på brasserie Piron d’Aubel indtil 1996, hvorefter han drev en café. I 2000 startede han et mikrobryggeri sammen med caféen, men ølbrygningen voksede og han overdrog caféen og bryggede et større bryggeri på familiens gård i Hombourg, tæt på grænsen til Tyskland og Nederlandene.

Bryggeriets beskrivelse:
Brice er en klar øl, strålende i flasken og let tilsløret bund pga. dens gæring. Et fint, hvidt skum, der klæber til glasset, dækker en lys, frisk aroma, velafbalanceret smag mellem humle og krydderier. Kaldet specialøl, men let at drikke alligevel ... Det bør være på vagt over for dens alkoholindhold.
     Farve: lys
     Aromaer: kardemomme og humle
     Eftersmag: maltet
Mellem, blivende skum. Aroma af kardemomme, krydderier, blomster og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over blomster, koriander og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Bryggeriet beskriver aromaen som kardemomme, det godkender jeg, men i smagen ligner det mere koriander, der blandet med blomster og anden krydret smag - måske ingefær, er fint balanceret i forhold til bitterheden. Letdrikkelig, godt skjult alkohol, smagsstyrken acceptabel i forhold til alkoholstyrken - eneste anke er om koriander og evt. ingefær dominerer for voldsomt - det er i hvert fald lige på kanten. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Grain d’Orge
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale

Ingredienser: Vand, malt, humle, gær
ABV: 7,5 % 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar