torsdag den 4. august 2016

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA

Købt for 20 kr. på tilbud i Netto for 35,5 cl. flaske.

Sierra Nevada Brewing Company, én af pionererne i den amerikanske craft beer bevægelse. Bryggeriet blev etableret i 1980 og producerer nu årligt 100.000 tønder.

Bryggeriets beskrivelse:
Fuld humlet, hele tiden.

Sierra Nevada og humle går hånd i hånd. Hvad der begyndte som en skør idé i en intime pub, blev til blev vores nyeste helårs humle bombe, Torpedo Extra IPA. Den første af vores øl med "Hop Torpedo" - en revolutionerende tør-humlings apperat, der styrer, hvor meget aroma fra humlen der bringes til øllet uden at tilføje ekstra bitterhed. Torpedo Extra IPA er en aggressiv men alligevel afbalanceret øl med massive humle aroma af citrus, fyrrenåle og tropiske frugter.
Oversigt:

     Alkohol indhold: 7,2% vol
     Begyndende fylde:17,0 ° plato
     Slut fylde: 3.7 ° plato
     Bitterhed enheder: 65

Ingredienser:

     Gær Ale gær
     Bitter Humle: Magnum
     Efterbehandling Humle: Magnum, Crystal, Citra
     Malte: Two row Pale, Caramel
Kraftigt, blivende skum. Aroma af citrus, fyrrenåle, tropiske frugter og karamel. Kraftigt karboneret, filtreret.

Smag af bitter malt, går over karamel, citrus, fyrrenåle og tropiske frugter. Kraftig humlet, bitter. 

På denne internationale IPA dag er det passende med en amerikansk tørhumlet IPA fra én af pionererne i den amerikanske craft beer bevægelse.

Finkornet skum, der er længe om at fortrække, faktisk forsvinder den aldrig helt, humlenyderen bliver dog belønnet for tålmoden med ganske pæn aromahumle styrke med de lovede smagsnuancer. Lidt karamel blandet med humlerne, den forholdsvis kraftige alkohol giver fin fylde uden at dominere - for de gør de tre humler selvfølgelig. Ligeværdig, de rammer samtidigt og forekommer lige stærke. Det virker! Bitterheden forekommer ikke ekstrem, men lige tilpas så aromahumlen får lov til at udfolde sig. Fint balanceret på alle punkter, den virker dog lidt "mørkt" humlet - i mangel af bedre ord på humle blandet med karamel, der forekommer mindre frisk end ved en lys pale ale. Det er dog ingen skam - 5 glas!

Bryggeri: Sierra Nevada Brewing Company
Øltype: Amerikansk India Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,6 %
IBU: 65
Bitter Humle: Magnum
Aroma/tørHumle: Magnum, Crystal, Citra
Malt: Two-row pale & karamel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar