torsdag den 30. juni 2016

Witkap Pater Stimulo

Købt for €1,23 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske. Også kendt som Witkap Pater Singel.

Grundlagt i 1860 i Ninove af Emmanuel Slaghmuylder, som indtil da var korn købmand. Bryggeriet er stadig familieejet af efterkommere. Witkap Pater blev lanceret i 1979.

Bryggeriets beskrivelse:
Witkap · Pater Stimulo (.. 6 Alc% vol) Er en forfriskende guld farvet overgæret øl med sekundær gæring i flasken eller tønde - en levende øl med smag der udvikler sig. Skænkes den korrekt fås en rig, hvid, stabilt skum med en meget cremet konsistens. I næsen får en blomstermotiver, blomstrende humle fra Erembodegem ved Aalst, og den intense, frugtagtige gær aroma er specifik for Witkap · Pater. Ingen andre krydderier er anvendt. Smagen spænder fra fløjlsagtig, forfriskende mundfornemmelse og ender med en dejlig humlebitterhed. Denne øl er godt for fordøjelsessystemet og unik i det belgiske ølmarked.
Mellem skum. Aroma af citrus, frugt og blomster. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i citrus, blomster og frugt. Svagt humlet, let bitter, let tør.

Let tør Belgisk Pale Ale, men svært at finde distinkte aromahumlenoter. Tilsat forgærbar majs, hvilket giver mig associationer til den kendte Leffe Blonde, samme banan- og nellikenoter fra gæren, dog mere tør og slet ikke så sød. Mangler lidt kraft i smagen, når tungen har tilvænnet sig den lette tørhed ender den kedelig. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Slaghmuylder
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, majs, humle, gær
ABV: 6 %

Oud Beersel Bersalis Kadet

Købt for €1,29 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

10 km sydvest for Bruxelles. Startet i 1882 af frugtplukker og bryggeriarbejder Henri Vandervelden. Sønnen Egidius gifter sig i 1922 med landmandsdatter der ombygges til bryggeri. I 2002 problemer med at finde en arvfølger men med Gert Christiaens & Roland De Bus' overtagelse i 2005 er produktionen relanceret med stigende investeringer og kapacitet.

Bryggeriets beskrivelse:
Bersalis Cadet er en let og forfriskende overgæret øl fuld af smag. Den ædle smag af maltet byg er afsluttet med en frugtagtig og humlet karakter.
Bersalis, bringer liv til bryg!
Ingredienser: vand, maltet byg, humle, gær
Alc:. 4,5% vol.
Farve: Gylden
Duft: Humlet aroma med en frugtagtig næse.
En lav alkohol udgave af Bersalis Tripel på 9%!

Kraftig, blivende skum. Aroma af citrus, krydderier og frugt. Kraftig karboneret,  moderat filtreret.

Smag af bitter, let tør malt, går over i citrus, krydderier og frugt. Svagt humlet, bitter, let tør.

Umiddelbart samme aroma- og smagsegenskaber som førnævnte fuld-alkohol udgave, men her forekommer en ekstra, knap så behagelig bitter- og tørhed. Det er alt for voldsomt, metallisk, smager hårdt som danskvand. Bliv ved den normale og del den i stedet med en ven, hvis alkoholen er et problem. 3 glas!

Bryggeri: Brouwerij Oud Beersel, brygget hos Brouwerij Huyghe
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, malt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 4,5 %

onsdag den 29. juni 2016

Moeder Overste

Købt for €1,31 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Det lille bryggeri Lefebvre i Rebecq, Walonien, 30 km sydvest for Bruxelles, lige ved Senne floden, blev stiftet i 1876 og er nu i 5. og 6. generation af familieejere. 80% af produktionen går til eksport.

Bryggeriets beskrivelse:
Moeder Overste (Øverste Moder - skal nok forstås som ledende søster i et kloster) har en gylden nuance og er parfumeret med krydderier, træ og frugtsmag blandet med malt til at producere en fin bitterhed.
Kraftigt, blivende skum. Aroma af krydderier, citrus og frugt. Kraftigt karboneret, ufiltereret.

Smag af let bitter, krydret malt, går over i karamel, let citrus og frugt. Mellem humlet, let bitter, let tør.

Orangefarvet trippel med karamelnoter blandet med ganske kraftig krydret smag gennem hele smagsforløbet. Let citrus og frugtsmag når smagsløgene har tilvænnet sig krydderierne. Forekommer let tør og nedgæret så godkendt som trippel omend en særegen i genren. Krydderierne og karamellen er nok lidt for dominerende frem for fx andre humlenuancer og gærsmag. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Lefebvre
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 8 %

tirsdag den 28. juni 2016

Maeght van Gottem

Købt for €1,23 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Mikrobryggeri i Gottem, tæt på Deinze. Startede 2004 som håndbryggeri og pub og har siden udvidet kapacitet.

Bryggeriets beskrivelse:
Jomfruen fra Gottem
Den nyeste tilføjelse til St. Canarus familien, og dens popularitet stiger konstant. En naturligt smuk lys ale brygget med et ekstra twist; en enkelt humle blomst føjes med håndkraft til hver flaske! Dette giver en unik humlearoma som mange betragter som et mirakel.
Kraftigt. blivende skum. Aroma af græs, blomster, citrus og sød frugt. Mellem karboneret. Ufiltreret med store sedimenter takket været den tilsatte humleblomst.

Smag af bitter malt, går over græs, blomster og citrus. Meget kraftigt humlet, bitter.

Jeg gentager fra beskrivelse: Brygget med et ekstra twist; en enkelt humle blomst føjes med håndkraft til hver flaske! Det kan sandelig ses på det store lag af sedimenter, aromaen kunne gå for at være en almindelig humlet, belgisk ale. I smagen træder fornævnte langtids-tørhumling virkelig i karakter, her er virkelig især en græssmagende humle, der er altdominerende. Heldigvis følger bitterheden med, men den er naturligvis for humleelskere. Frugtaromaen går ikke igen i  smagen - eller også overdøves den blot. Fin idé som også fungerer - 4 store glas!

2. skænkning, hvor humleblomsten tydeligt ses - her er smagen dog lige lovlig frisk
Bryggeri: Huisbrouwerij Sint Canarus
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,5 %

mandag den 27. juni 2016

Wittekerke

Købt for €0,71 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 25 cl. flaske.

Siden 1894 har familiebryggeriet Brouwerij Baviks høje bygninger kendetegnet landdistriktet Bavikhove i Flandern hvor der produceres et rigt udvalg af øl og læskedrikke. Bag succesen for dette uafhængige bryggeri, er familien De Brabandere. I dag styrer fjerde generation dette bryggeri.

Bryggeriets beskrivelse:
Wittekerke Wit kan identificeres ved det elegante glas, den lyse farve og cremede skum. Smagen er godt afrundet med en behersket krydret bitterhed. Den berømte øl ekspert Michael Jackson beskrev Wittekerke som "cremet, aromatisk, med en ren og skær, forførende, aromatisk frugtighed og en pirrende antydning af krydderi.
Svagt skum. Aroma af citrus, hvede og krydderier. Svagt karboneret, ufiltereret.

Smag af let sød malt og hvede, går over i citrus og krydderier. Svagt humlet, let sød.

Anderledes wit, der forekommer stadig noter af koriander og appelsinskaller, men den kendte bananagtige frugt fra gæren findes ikke - der er noget, mere som tyggegummi men ikke noget, der ligner den pragtfulde sydtyske hvedegær. Afdæmpet gær, koriander og appelsinskaller - hvad kan denne bryg bidrage positivt med? Jeg ved det ikke! Jeg mistænker fruktosen for den forkerte gærsmag, men det gør den ikke interessant. 3 glas!

Bryggeri: Brouwerij Bavik
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, fruktose, humle, krydderier, gær
ABV: 5 %

søndag den 26. juni 2016

Klets (Blond)

Købt for €1,58 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri fra Moorslede, startet i dec. 2012 af tre venner, Chris Bruynooghe Chris Callewaert og Brecht Dumoulin. De mødtes under studier i Gent og det viste sig, de alle havde interesse for øl. De startede hjemmebryg i 2010.

Bryggeriets beskrivelse:
Vores første øl blev navngivet "Klets" (Nonsens). For os enslydende med et væld af betydninger, som kan tolkes som du selv ønsker det.
Vi valgte at brygge en ravfarvet, kompleks, overgæret øl. Det får sin unikke smag fra anvendelsen af fire typer humle fra Poperinge. Det har en behagelig bitterhed og smagen er normalt beskrevet som spicy, krydret, let pebret og dybtfølt cremet. Med otte procent alkohol en karakterfuld øl. Den blev d. 26/12/2013 anerkendt som 100% Vest flamsk gård- og regional produkt.
 Mellem skum. Aroma af krydderier, urter og citrus. Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i syrlig citrus smag med krydderier og urter, let frugt til sidst. Mellem humlet, let bitter.

En ubehagelig bitter og syrlig citrus-smag præger bryggen gennem hele smagsforløbet og overdøver alle andre (og måske positive) egenskaber. Andre krydderier anes, men den sure citron går mig på. 3 glas!



Bryggeri: Bier & Karakter, brygget hos Brouwerij Deca
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 8 %

De Kazematten Wipers Times 14

Købt for €1,23 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Bryggeri startet i Ieper/Ypres 2014 i "het Houten Paard" (Træhuset) , bygget omk. 1680 af design af Vauban, Ludvig XIVs berømte militær ingeniør. I århundreder brugt som kælder for ammunition og våben. Under Første Verdenskrig omdannet til en officersmesse af ​​den britiske hær. Drevet af Depypere Julie, datter af Hans Depypereder dom ejer St. Bernardus bryggeri, og Martin Ghequire, søn af Rudi Ghequirem, site manager for Rodenbach bryggeriet. Julie har ansvaret for administration, Martins på produktion, husbrygger er Koen Hugelier. Kasematterne bryggeri øl vil blive distribueret med logistisk støtte fra St. Bernardus bryggeri i Watou. Brygning sker hver dag i Ieper/Ypres. Overført til tønder og modnet på stedet. Aftapning og distribution derefter administreres af St. Bernard i Watou.

Wipers Times 14 er opkaldt efter en skyttegravs-avis, navnet opstod da det franske ord for Ieper, Ypres slog knuder på engelske soldaters tunger, så det blev til "Wipers". Avisen var fuld af vittigheder, sort humor og poesi og frontlinje soldaterne i Flanderen elskede den. Bryggen er bryggeriets første, 14 står for massefylden, 14 grader Plato. En blond, overgæret specialøl (6,2% ABV), brygget med fire forskellige kornsorter, og kun brugt humle fra lokalområdet. Der er tilsat fire urter - som bringer os tilbage til forbindelse med sin "underjordiske" avis navnebror. På forsiden af ​​Wipers Times, som på etiketten af ​​øl, var et billede af den hellige Korbenedikt. Denne urt siges at have helbredende egenskaber, og nu bruges til at give smag til De Kazemattens nye øl. Kilde

Kraftigt skum. Aroma af krydderier og sød/syrlig frugt. Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, let syrlig malt, går over i krydderier. Mellem humlet, let bitter, let syrlig.

Let syrlig men mest overraskende også let syreholdig, nærmest som en danskvand lavet på hårdt vand. På grund af de mange tilsatte umaltede kornsorter giver den store mindelser om budget-øl, generelt smag maltsmag i forhold til alkoholstyrken. Udefinerbar humlesmag, de tilsatte krydderier ser ud til at dominere med deres lyse, krydrede smag. Måske rammer den nogens smag med den alternative "humlesmag", blot ikke min. 3 glas!

Bryggeri: Brouwerij De Kazematten
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, havre, majs, sukker, humle, gær
ABV: 6,5 %

lørdag den 25. juni 2016

Bornem Tripel


Købt for €1,27 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Bornem er en belgisk klosterølserie, brygget af Brouwerij Van Steenberge, Ertvelde. Serien er forbundet til Sint-Bernardusabdij og er mærket "Anerkendt belgisk klosterøl siden 1999. Oprindeligt brygget siden 1957 af Brouwerij Beirens i Wommelgem som gik konkurs i 1971, hvorefter paterne i Bornem nåede til enighed med det nuværende bryggeri. Oprindeligt stor der St. Bernardus Kloster øl Bornem på etiketten, men for at undgå forveksling med St. Bernardus Watou, er St. Bernardus fjernet. Emblemet er en hejre med en fisk i sin mund. Hejrer er almindelige fugle i området omkring Bornem. Flere catering virksomhed har "hejre" i navnet og det regionale museum i Weert, en bydel i Bornem, kaldes "Hejre" (De Zilverreiger) Kilde
 
Bryggeriets beskrivelse:
Bornem Tripel er en "levende" klosterøl med 9% alkohol efter første gæring i tønde, efter aftapning fortsætter den med at udvikle sig i løbet af anden gæring i flasken eller tønde. Kloster tripler er normalt lys eller lys orange farvet. Bornem Tripel smager humlet og fuld af fremragende sød-bitter balance. Dens behagelig aroma og kraftigeb skum gør denne øl en vinder af sin slags. Bornem TRIPLE er en stærk øl, der kan nydes som dessert eller som aperitif. Nogle foretrækker det med muslinger og andre skaldyr. Denne klosterøl går også meget godt med velsmagende ost platter.
Meget kraftigt, blivende skum. Aroma af frugt, krydderier og citrus. mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier, citrus og frugt. Mellem humlet, let sød.

Trippel i den noget sødere ende på trods af smagbar aromahumle, på kanten af om den fortjent kan kaldes trippel. En lille føring til den frugtagtige gær skarpt forfulgt af de to andre smagsnuancer krydderier og citrus. Letdrikkelig, fyldig men smager ikke helt så kraftigt som 9% alkohol kunne antyde. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Van Steenberge
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 9 %
 

torsdag den 23. juni 2016

Rocket Monks On Mars

Købt på tilbud for 60 kr for to, normalpris 34,95 kr, hos Meny, Rotunden, Hellerup for 33 cl. flaske

Startet i efteråret 2014 af vennerne Thomas Schøn, der dermed stoppede hos Mikkeller, sammen med Kim Agersten og Ulrik Lehrskov-Schmidt. Københavnerbaseret men brygges på nedlagt slagteri i Haslev.

Fra etiket:
Fra Kaptajnens Logbog: Fundet i en gammel skrictorium uden for Bruxelles viste sig at være Livets Historie. Det fortæller historien om et broderskab af munke kaldet Cosmos' Orden, som tilsyneladende blev mere og mere hengiven over for en "rød planet". Ordrenen mente de burde forlade Jorden for at komme tættere på Gud. Nu er kun ét spørgsmål tilbage: Er der munke på Mars? Ingredienser: vand, byg malt, sukker, humle, Brettanomyces og økologisk appelsinskal. Brygget og aftappet i Danmark af Rocket Brewing Company.
Meget kraftigt, blivende skum. Aroma af citrus, koriander og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i citrus, koriander og frugt. Svagt humlet, let sød, let syrlig.

Ganske frisk og lovende aroma af citrus, koriander og frugt pirrer den utålmodige øldrikker de mange minutter, før den kraftige skum har lagt sig. Smager næsten som aromaen, blot med den funky smag af Brettanomyces som ekstra tilføjelse, ikke meget, men den er der! Overraskende sød af en trippel at være, men fin gærsmag fra den originale gær til sidst i smagsforløbet, hvor Brett'en mere fungerer som en mindre biting. Alkoholen mærkes let, endda fyldig, men kunne godt tænke mig mindre sødme og lidt mere funky smag, nu vildgæren er igang. 4 glas!

Bryggeri: Rocket Brewing Company
Øltype: Sur Vildgæret Tripple
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, sukker, gær, appelsinskaller og sandsynligvis koriander
ABV: 9,4 %

onsdag den 22. juni 2016

Rocket First Contact

Købt på tilbud for 60 kr for to, normalpris 34,95 kr, hos Meny, Rotunden, Hellerup for 33 cl. flaske

Startet i efteråret 2014 af vennerne Thomas Schøn, der dermed stoppede hos Mikkeller, sammen med Kim Agersten og Ulrik Lehrskov-Schmidt. Københavnerbaseret men brygges på nedlagt slagteri i Haslev.

Fra etiket:
Fra Kaptajnens Logbog: 1938. En ung dreng er på vej hjem. Pludselig bliver alt stille, og han er indhyllet i lys. Han forsvinder sporløst. 30 år senere vender han tilbage. Han taler om rummunke og fjerne galakser. Nogle kalder ham Messias, nogle kalder ham Djævelen. Efter et stykke tid glemmer alle alt om drengen, men han sværger at vende tilbage. Den dreng var mig. Ingredienser: vand, byg malt, rug malt, humle, gær og Brettanomyces. Brygget og aftappet i Danmark af Rocket Brewing Company.
Kraftigt, blivende skum. Aroma af citrus, blomster og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter, let syrlig malt, går over i syrlige frugter. Svagt humlet, bitter, let syrlig.

Ganske kraftig aroma med forskellige noter, hvilket ikke slår igennem i smagen - her kommer til gengæld den syrlige, funky Brettanomyces. Noget så sjældent som en jævn og ensartet smag i hele smagsforløbet, til allersidst smages kortvarigt noget frugt fra gæren. Frisk, om end ikke letdrikkelig så tilforladelig af en Brett bryg at være, jeg kunne dog ønske mig mere. 4 glas!

Bryggeri: Rocket Brewing Company
Øltype: Farmhouse Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, rugmalt, humle, gær
ABV: 6,3 %

tirsdag den 21. juni 2016

Biernatie Rex Artus

Købt for €2,26 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri i Beselare, 10 km øst for Ieper, kører med underskud men har stadig €21.000 i egenkapital , men ellers ingen anden information end deres intetsigende Facebookside.

Information fra anden kilde:
Rex Artus Tripel er en fantastisk belgisk traditionelt brygget triple  øl (ren malt) med 8,5%. Rex Artus Tripel har smukke hvide tjavsede, grove bobler der længe klistrer sig til glasset, den har en gul farve, er ufiltreret med en flad karbonering med en frugtagtig aroma.Ved kombinationen af ​​omhyggeligt udvalgte ædle humler (Golding & Saaz), og den fineste malt, giver det en raffineret og velafbalanceret smag. Smagen er sød og humlet. Eftersmag let bitter. Øllet er ufiltreret, og upasteuriseret. Rex Artus Tripel er pænt afbalanceret og serveres til gourmet menuer på top restauranter i flere lande.Øl Information
Alkohol: 8,5%Farve: Orange

Smag: Frugtagtig, humlet, let bitterType: TripelIngredienser: malt, humle (Golding og Saaz), krydderier, sukker, vand
Kraftig skum. Aroma af urter, krydderier og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i urter, krydderier og frugt. Kraftig humlet, let bitter.

Med lidt god vilje godkendt som trippel, men den kunne godt gå for at være en lys stærk belgisk ale. Godkendt gær, men forekommer hverken nedgæret eller tør. Overraskende kraftigt humlet, ligeledes kraftig smag - ingen sukker eller stivelse her, ren malt. De to humler er ganske distinkte med hver deres egenskaber, kunne dog have ønsket mig en ekstre humle nuance, men de 5 glas er hjemme!

Bryggeri: Biernatie  (BVBA), brygget hos Brouwerij Anders
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle (Golding og Saaz), gær
ABV: 8,5 %

mandag den 20. juni 2016

Hoegaarden Julius

Købt for €1,40 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Øllet er brygget med tre sorter af humle, vand og malt, og kraftigere humlet end de andre Hoegaarden øl. Overgæret og eftergæret i flasken og havde en alkoholprocent på 8,7%. Kilde

Mellem skum. Aroma af koriander, citrus og frugt (banan). Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af sød malt, går over i koriander, citrus og frugt (banan). Svagt humlet, let sød.

Bryg tæt på Hoegaarden Grand Cru, den forekommer dog lidt mere bitter og mindre fyldig - en direkte battle må ske næste gang, jeg får fat i begge bryg. Ellers meget af det samme som den alm. Hoegaarden, heldigvis med større kraft og bitterhed, hvilket klæder den. Selvfølgelig stadig let drikkelig, humlesmag er der stadig intet af, til gengæld masser af den pragtfulde Hoegaarden gær - men karakterfuld eller distinkt er den ikke. 4 store glas! 

Bryggeri: Brouwerij Hoegaarden (InBev)
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, malt, hvede, humle, gær (og sandsynligvis også koriander og appelsinskaller)

ABV: 8,5 %

Giesbaargs Muurken

Købt for €1,32 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Geert Welleman og Hein Delabie havde siden soldatertiden i 1988 hjemmebrygget, senere kom kammeraten Paul Vanrespaille til. Alle har gået på brygkursus i Gent. Lanceret 19. august 2011 i Café 't Hemelryck på toppen af bakken Oudenberg i Geraardsbergen som hyldest til Muur van Geraardsbergen og protest imod, at bakken blev fjernet fra Flandern Rundt. Kilde

Med humle fra Poperinge-området. Forankret i det "ægte bryggeri" tomme Geraardsbergen og går åbenbart fint sammen med en mattentaart (Flamlandets første EU regionale fødevare produkt).

Mellem skum. Aroma af urter, græs og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i urter, koriander, græs og frugt. Mellem humlet, let bitter, let syrlig.

Let syrlig, tæt på at være bitter, med stor del af sandsynligvis Saaz-aromahumle. Dominerende urtet og let syrlig smag, med noter at koriander og græs samt svagt frugtsmag til sidst i smagsforløbet. Absolut ikke letdrikkelig takket været syrligheden, føles ikke helt rar, men frisk forsøg på distinkt bryg. 4 glas! 

Bryggeri: Giesbaargs Muurken, brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale

Ingredienser: Vand, malt, humle, sukker, gær

ABV: 7 %

søndag den 19. juni 2016

Zeven Zonden Invidia

Købt for €1,98 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri i Kortrijk, produceres hos allestedsværende Gulden Spoor fra samme by. I 2010 bryggede Hugel sin første øl, Luxuria, den første øl i Zeven Zonden (Syv Synder) serien efter de bibelske Syv Dødssynder, serien forventes afsluttet i 2020.

Bryggeriets beskrivelse:
Invidia er den tredje øl i De Syv Synder serien, der skinner fra jalousi som en mørk monster. Hvem misunder, begærer hvad en anden har. Skænk øllen og oplev jalousi af enhver, der er i dit område. Invidia er jalousi.

Denne gourmet smagningende øl er uset kompleks. Chokolade, modne og tørrede frugter og tertiære aromaer såsom duft af skov er klar og tydelig. Smagen og eftersmag er meget rund og blandet. Denne øl er en stout, og skylder sin bitterhed hovedsageligt ved anvendelse af ristet malt.

De særlige chokolade aroma og smag er pænt afbalanceret med maltet karakter. Den lidt sød eftersmag ender med en alkohol-opvarmet glød.
Meget svagt skum. Aroma af mørke frugter og chokolade. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sød, ristet malt, går over i chokolade og mørke frugter. Svagt humlet, sød.

Det må selvfølgelig skyldes den tilsatte chokolade, men dette er nok den bryg, jeg har smagt, med den kraftigste chokolade aroma- og smag. Bryggen er tung, sød og domineres kraftig af chokolade og mørke frugter, den ristede malt forekommer sekundær, humlen fraværende, der kommer en kortvarig bitterhed til sidst i smagsforløbet, men for abrupt og med for kraftig forskel fra temmelig sødt til bitterhed. Idéen er god nok, den er blot alt for sød til mine smagsløg. 4 glas!


Bryggeri: Hugel, brygget hos Brouwerij Gulden Spoor
Øltype: Imperial Stout

Ingredienser: Vand, malt, humle, gær, chokolade
ABV: 10 % 
 

fredag den 17. juni 2016

Zeven Zonden Luxuria


Købt for €1,82 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri i Kortrijk, produceres hos allestedsværende Gulden Spoor fra samme by. I 2010 bryggede Hugel sin første øl, Luxuria, den første øl i Zeven Zonden (Syv Synder) serien efter de bibelske Syv Dødssynder, serien forventes afsluttet i 2020.

Bryggeriets beskrivelse:
Luxuria er synd og begær. Denne øl er født fra begær og vækker den sødeste af alle synder. Luxuria præsenterer ønsket om en salig ukysk måde, med en rungende, overgæret øl med en rubinrød farve, en dejlig humle, en syrlig krydret og en lang eftersmag. "Luxuria" er begær, det urenhedsøl af Zeven Zonden (Syv Synder) serien.
 
Denne gourmet smagende øl er meget kompleks, med vægt på urter, varmen som ​​alkohol giver (9%) og den blide sødme. Krydret, fyldig smag, går fint med vildt og kød retter med en stærk sauce. Duften kan beskrives som kompleks. Kardemomme, nelliker og chokolade-kaffe er primære dufte.Den maltet aroma blandes godt med den fine humle. Svesker, tørrede frugter, velafbalanceret krydret og uimodståelig lummerhed karakteriser denne øl efter 6 til 12 måneder. Smagen og eftersmag er meget fyldig og indeholder et strejf af ristet kaffe og orientalske krydderier. I slutningen kommer en varm alkohol, der passer perfekt med øllens sødme. Selv kaffen bitterheden minder om en stout, har denne øl mere karakter af en whisky.
Mellem skum. Aroma af kardemomme, lakrids, karamel og mørke frugter. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af sød, let ristet malt, går over i kardemomme, lakrids, karamel, chokolade og mørke frugter. Svagt humlet, sød.

Tung og vinøs mørk stærk belgisk ale i den sødere afdeling med vægt på lakrids. Den ristede malt forekommer knap så ristet, som farven antyder, som ofte før i genren kommer farven mest fra den mørke kandis. Ganske svag chokolade, humlen kunne jeg ikke finde, men gæren træder fint i karaktger til sidst i smagsforløbet. Fin nippeøl når den er opvarmet til de anbefalede 12 grader, men i det lange løb for sød. 4 glas!


Bryggeri: Hugel, brygget hos Brouwerij Gulden Spoor
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale

Ingredienser: Vand, malt, kandis, krydderier (lakrids), humle, gær
ABV: 9 % 


Mort Subite Kriek Lambic

Etiketfarven matcher skummets farve
Købt for €1,01 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 25 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Dette er, hvad hver eneste lille kirsebær vil blive, når den vokser op! Den sødeste Kriek Lambic i familien er en blanding af ung Lambic for sødme, 1 år gammel Lambic fuld af friske kirsebær til friskhed og 3 år gammel Lambic for oplevelsen og den typiske syrlige smag.
Syrlighed: 2/6
Sødme: 5/6
Kompleksitet: 1/6
En del af Mort Subites nye serie, jeg indtil videre ikke har været fuldt begejstret for, fx Witte Lambic. Denne bryg skal ikke forveksles med Mort Subite Kriek som nu hedder Kriek Lambic Tradition.

Mellem skum. Aroma af søde kirkebær og mandel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af søde kirsebær, går over i let mandel. Meget svagt humlet, sød, let syrlig.

Fin skum og velduftende aroma af søde kirsebær med sten, hvilket går igen i smagen. Der lægges ikke skjul på, det er i den sødere afdeling, kirsebærsmagens kraft er tilpas og dominerende, desværre med en følelse af lidt for meget sødme og lidt for kunstig smag - måske mandelessens? Letdrikkelig, hvis man har en sød tand, men den svage syrlighed til sidst i smagsforløbet giver alt for lidt modspil til den altdominerende sødme. 3 glas!

Bryggeri: Alken-Maes
Øltype: Frugt Lambic
Ingredienser: Vand, kirsebærsaft og kirsebær (23%), bygmalt, umaltet hvede, sukker, aroma, humle, gær,
ABV: 4%

torsdag den 16. juni 2016

Brooklyn East IPA

Købt på tilbud for 15 kr. hos Netto for 35,5 cl. flaske (Import: Carlsberg).

Bryggeriets beskrivelse:
Masser af IPA'ere lover dig sol, måne og stjerner, forsøger at forføre dig med ord som smadrede bitterhed og evigtsmagende humle. Faktisk øsnker vi ikke for at "blæse dig væk med en lupulin kanon," eller at "skrælle emalje fra dine tænder." East IPA er en ren, drikkelig IPA, der er pakket med smag og tilbyder en fed balance, ikke en lussing i hovedet. Amerikanske humle svæver i den lyse fyrrenåle aroma, mens East Kent Goldings humle giver smag af ​​stenfrugter og fast bitterhed fra IPA'ens fædrene britiske hjem. Prøv vores East IPA med krabbe kager eller laks eller sammen med krydrede retter. East IPAs blanding af tradition og frodighed sætter standarden for humle-dreven lækkerhed.Stil: India Pale AleMalte: Britisk Pale, British CrystalHumle: East Kent Golding, Willamette, CascadeVol: 6,9%Original Fylde: 15,4 ° PlatoMad: Krydret mad, især Thai, indisk, vietnamesisk, Malaysisk, Szcheuan og mexicanske retter; Krabbe kager, laks og engelsk bondehus cheddar.Tilgængelighed: Året rundt
 Svagt skum. Aroma af fyrrenåle og citrus. Kraftig karboneret, filtreret.

Smag af bitter malt, går over i fyrrenåle, citrus, krydderier og frugt. Kraftig humlet, bitter.

Kedeligt skum men fin, kraftig aroma af især fyrrenåle med små noter af citrus. Igen fyrrenåle og citrus i smagen, dog mere ligeligt fordelt, en anelse krydderi fra East Kent Golding humlen, men de to amerikanere dominerer. Bitter- og aromahumle i den kraftigere afdeling men fint afstemt, noget større fylde end normalt, men det klæder bryggen. Trods den pæne humlestyrke forholdsvis letdrikkelig uden lav fællesnævner. 4 store glas!

Bryggeri: Brooklyn Brewery
Øltype: Amerikansk IPA

Ingredienser: Vand, malt (Britisk Pale, Britisk Crystal), humle (East Kent Golding, Willamette, Cascade), gær
ABV: 6,9 %

tirsdag den 14. juni 2016

Brooklyn Summer Ale

Købt på tilbud for 15 kr. hos Netto for 35,5 cl. flaske (Import: Carlsberg).

Bryggeriets beskrivelse:
Sommer i Brooklyn handler om at følge dine impulser, at slentre  på stranden, grill på fortove og hustage. Brooklyn Summer Ale er en forfriskende, smagsfuld pale ale brygget til at blive nydt alle dine eventyr i det varme vejr. 100% britisk 2-række bygmalt giver den berømte brød smag, med tysk og amerikansk humle til at give en bidsk, ren bitterhed og en lys, blomster aroma. Det er en solrig pale ale i Brooklyn stil.

Stil: Sunny Pale Ale
Malte: Britisk Pale, Tysk Pilsner
Humle: Perle, Cascade, Amarillo
Vol: 5,0%
Original Fylde: 11,5 ° Plato
Passer til: Salater, fisk og skaldyr, quicher, let krydrede retter, brunch, cheddar og feta.
Tilgængelighed: Marts-august
Svagt skum. Aroma af græs, fyrrenåle og citrus. Kraftig karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i græs, fyrrenåle, citrus og en anelse brød og lidt frugt. Mellem humlet, let bitter.

Kedelig skum, men kraftig og frisk karbonering. Distinkt, kraftig aroma. Tysk bitterhumle og amerikanske aromahumler, selvfølgelig dominerer de am. humler. Målet med den letdrikkelige, friske sommerøl er opnået uden det nærmer sig IPA, men heldigvis med nok humle og matchende bitterhed til ikke at ramme laveste fællesnævner. 4 glas!

Bryggeri: Brooklyn Brewery
Øltype: Amerikansk Pale Ale

Ingredienser: Vand, malt (Britisk 2-Row Pale, Pilsner), humle (Perle, Cascade, Amarillo), gær
ABV: 5 %

mandag den 13. juni 2016

Jessenhofke RSRV


Købt for €1,38 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri fra Kuringen tæt på Hasselt. Gert Jordens (46), barnebarn af et Hasselt gin destilleri ejer, står bag. Ét af tre økologiske bryggerier i Belgien, får humle fra Joris Cambie fra Poperinge.

Bryggeriets beskrivelse:
For at lagre men kan også drikkes nu.
Café Grendelpoort Valkenburg havde drømmen til at skænke en solid quadrupel på mindst 10% som juleøl. Vi har medtaget denne øl permanent i vores sortiment og anbefaler den at lade modne i mindst et år, så den fulde smag kommer helt til sin ret.Ingredienser: Vand, Byg malt *, * Munich, München cara *, hvede malt *, humle Challenger * * Goldings, Fuggles *, uraffineret rørsukker *, urter *, høj gæring, sekundær gæring i flasken og intet andet
Alt humle er belgiske økologisk fra Joris Cambie fra Poperinge.
Opbevaringsbetingelser: oprejst, køligt og mørkt
Skænkning: I Jessenhofke glas, ideelt mellem 8 ° og 11 ° C

*) Økologisk
Svagt skum. Aroma af mørke frugter, kandis og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sød, let ristet malt, går over i karamel, lidt brød og mørke frugter. Svagt humlet, sød.

Kraftigt, dominerede mørk frugt aroma. Temmelig sød smag hvor karamel og mørke frugter dominerer, oven i sødmen også den let brændte rørsukkersmag. Lidt brød fra munchenmalten, men ganske svagt. Vel er den vinøs, men sødmen er alt for gennemtrængende. På trods af den påståede 10% alkoholstyrke, forekommer hverken smag eller alkohol kraftig. 4 glas!

Bryggeri: Jessenhofke, brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale

Ingredienser: Vand, malt (Munich, Munich Cara, Hvede), rørsukker, krydderier, humle (Goldings, Fuggles), gær
ABV: 10 %
 
EBU: 21
EBC: 87 
 

søndag den 12. juni 2016

Jessenhofke Tripel

 Købt for €1,38 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri fra Kuringen tæt på Hasselt. Gert Jordens (46), barnebarn af et Hasselt gin destilleri ejer, står bag. Ét af tre økologiske bryggerier i Belgien, får humle fra Joris Cambie fra Poperinge.

Bryggeriets beskrivelse:
Vores trippel var vores første skridt i brygverdenen og blev valgt som bedste amatør bryg Limburg i 2002, denne øl har en harmonisk smag og aroma, hvor både tør mundfylde, bitterhed, krydderier og sødme er afbalanceret.
Ingredienser:
vand, bygmalt *, * hvede, humle Challenger * * Goldings, Fuggles *, uraffineret rørsukker *, urter *, overgæret, sekundær gæring i flasken og intet andet
Alt humle er belgiske økologisk fra Joris Cambie fra Poperinge.
Opbevaringsbetingelser: oprejst, køligt og mørkt
Skænkning: I Jessenhofke glas, ideelt mellem 8 ° og 11 ° C
 
Kraftigt, blivende skum. Aroma af krydderier, citrus og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier, citrus og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Lige præcist godkendt som trippel, men absolut ikke blandt de mest tørre og nedgærede. Pænt aromahumlet, balanceret bitterhed, fint kraftigt skum og karbonering. Kunne såmænd også gå for at være en humlet lys stærk belgisk ale. Let drikkelig men ligner så mange andre, forglemmelig og uden distinkte egenskaber. 4 glas!


Bryggeri: Jessenhofke, brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Trippel

Ingredienser: Vand, malt, rørsukker, krydderier, humle (Goldings, Fuggles), gær
ABV: 8 % 


EBU: 26
EBC: 18

torsdag den 2. juni 2016

Get Radical Train To Mars

Købt hos Brasserie Thiriez' udskænkningssted, 75cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
STATISTIK:1600 liter Produceret i 2014/3200 liter Produceret i 2015: 5% Alkohol: 45 IBU: OG 1051INGREDIENSER:Malte: PilsnerHumle: Mosaic, Aramis, SimcoeStil: "Saison de Mars"INSPIRATION:Inspireret af så mange ting at det næsten er svært at tro. Mens vi smagte samarbejdsbryg af Brasserie Thiriez og Saint Somewhere og lyttede til sangen "Stjerner" af Hum på repeat, fik vi tanken om Train to Mars. En moderne, humlet udgave af en "Biere de Mars", som skal brygges i januar og udgivet i Mars (marts).KONCEPT:Da vi betragtede Thiriez' humleudvalg, indså vi at vi faktisk kunne brygge med både amerikanske og franske humle og har navne stavedes MARS; Mosaic, Aramis, og Simcoe. Nå, det endte med at blive en perfekt blanding, der giver den fine endnu eksotiske aromatiske kvalitet i Train til Mars, men bruges med nok tilbageholdenhed til at ledsage Thiriez' hus-gærstamme. Train To Mars er ikke ligefrem "Radical", men det er vores favorit bryg hidtil, og interessant nok er en tredjedel af partiet ældet i Cote du Rhone tønder ledsaget af lokalt indkøbte honning og Brettanomyces; lyder lidt mere som Get Radikale, ikke sandt?ERKENDELSE:Langt vores mest samarbejdsagtige indsats indtil videre. Stolt brygget (årligt) med vores venner på Brasserie Thiriez i Esquelbecq, Frankrig i januar.
Meget kraftigt skum, aroma af citrus, urter og æbler. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i græs og frugt. Kraftig humlet, tør og bitter.

Lille produktion men ekstremt hyped og ægte RateBeer darling, købt hos det fysiske bryggeri ubevidst i en 3x75cl. blanding. Minder både i humletyper og humlekraft om Brasserie Thiriez' andre saison'er, men denne har lige fået en tand mere humle, bitter- og tørhed. Ekstrem lang, kraftig men alligevel behagelig smagsforløb, hvor især græsnoterne dominerer. Ekstra interessant, den overhovedet ikke smager som den dufter. Ekstra tør, selv for en saison takket været en tredjedel er lagret på tønder med Brettanomyces, det bliver dog aldrig en ekstrem Brett smag, blot et ekstra pift. Fremragende bryg, 5 sikre glas.

Bryggeri: Get Radical brygget hos Brasserie Thiriez
Øltype: Saison

Ingredienser: Vand, bygmalt (Pilsner), humle (Mosaic, Aramis, og Simcoe), gær
ABV: 5 %