lørdag den 18. februar 2017

Gaverhopke Eva

Købt for €1,65 hos Dranken Geers, ølspecialbutik i Gent, 33 cl. flaske.

Et team med øl sommerlier Sofie Vanrafelghem i spidsen der omfatter alle områder forbundet med øl - brygning, øl og mad parring, øllitteratur, ølrejse mm. Denne bryg er brygget af "vrouwen" til "vrouwen". Hvert år på brygdagen tildeles "vrouwen" i en konkurrence æren at være medbrygger, først hos Alvinne, siden 2014 hos ’t Gaverhopke ved Waregem.

Fra etiket:
Frisk, frugtig humlet øl med aroma og smag af citrus og grapefrugt.
Mellem skum. Aroma af citrus (passionsfrugter) og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus (grapefrugter) og frugt. Mellem humlet, bitter, tør, alkalisk.

Som mand har jeg aldrig helt forstået kvinders trang til positionering som kvinde som noget specielt - hvad enten det er kvindelitteratur, kvindesvømning - eller at en kvindelig sommerlier brygger en kvindeøl. Er produktet godt nok, kan kønnet på ophavsmanden (m/k) da være total ligegyldigt. Denne gang var jeg så tvunget til at have en "vrouwen" med i smagspanelet, der dog mente det samme som denne...mand. Undskyld Sofie Vanrafelghem, men jeg kan ikke gøre for det!

Heldigvis bliver frygten for humleløs, sødt stads gjort til skamme, kraftigt humlet er den ikke, men en nedgæret og alkalisk smag som det ses i mange wit af den mere ekstreme slags. Det er dog grape- og passionsfrugter, der dominerer, bakket op af førnævnte alkaliske vand. Alligevel ikke så langt fra en wit, blot brygget på en anden måde...og af kvinder. Frisk og letdrikkelig (hvis man kan klare den alkaliske smag). 4 glas!

Bryggeri: Sofie's World, brygget hos ’t Gaverhopke
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (East Kent Golding, Cascade og Hercules), gær
ABV: 6,2 %
Farve: 8 EBC
IBU: 30

Ingen kommentarer:

Send en kommentar