fredag den 24. marts 2017

Monsieur Rock

Købt for €1,91 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Greenbrew er et joint venture af Jean-Marie Rock og Jean-Didier Buisset, førstnævnte er brygger med 40 års anciennitet, pt. brygges hos Meantime Brewing Company i Greenwoch, men der arbejdes på eget bryggeri i Noirefontaine (Bouillon).

Bryggeriets beskrivelse:
Monsieur Rock er en lys øl med en alkoholprocent på 6,6%. Den er brygget med kun 4 ingredienser: Pilsner malt, aromatisk humle, vand og en specielt udvalgt lager gær.Denne meget lav temperatur undergærede øl fremstilles ved hjælp af de samme metoder, som blev brugt til at foretage visse specialøl mere end 40 år siden, hvilket gør det en traditionel øl brygget ved hjælp af moderne teknik.Dens gærende periode varer i over en uge og modnes i en lagrings tank ved en lav temperatur i sammen med aromatisk humle. En specifik gærstamme anvendes til flaske gæring.
Med sin særligt belgisk karakter, engelsktalende kalder det en "belgisk næse».Efter den indledende lys malt smag, der er en åbenlys dvælende bitter smag. Den er let og meget forfriskende i munden; blid, med en tør, behagelig eftersmag. Smukt afdæmpet og giver en enestående kompleksitet af smagsvarianter. Monsieur Rock er et sublim eksempel på delikatesse for erfarne smagsdommere.Den lækre aroma af fine humler forstærkes af en blomstrende duft fra gær og med et meget let pebret touch. Overdådig subtil, meget intens aroma kombineret med en overraskende lethed.


Kort sagt, øl den måde det altid bør være.
En lang beskrivelse af noget, der ligner en Kellerbier med den tilføjelse, den også modnes med humle.

Mellem skum. Aroma af korn, citrus, blomster og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i korn, citrus, blomster og frugt. Svagt humlet, bitter.

Afdæmpet aroma, hurtigt forsvindende skum. Smagen er overraskende bitter, hvor tyske Kellerbier mest hælder til den let søde side. Totalt gennemsigtig på trods af et lag gærsedimenter i bunden. På trods af at bryggen er modnet medhumle findes ikke den store aromahumle smag, vel kan især citrus med en anelse blomster smages, men det er afgjort bitterheden, der dominerer, desværre uden at matche noget som helst andet. Det forekommer simpelt hen forkert. 3 glas!

Bryggeri: Greenbrew brygget hos Meantime (Asahi)
Øltype: Kellerbier

Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,6 %


Ingen kommentarer:

Send en kommentar