onsdag den 29. marts 2017

Toye Goedendag Sterk Blond

Købt for €1,29 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Mikrobryggeri fra Kortrijk, første hjemmebryg i 1998, første kommercielle bryg Goedendag i 2002 - 700 året for Guldensporen slaget ved Kortrijk.i 2009-2012 blev bryggeriet bygget.

Bryggeriets beskrivelse:
Goedendag  hører til typen af de tunge lyse øl. Det er en overgæret øl med sekundær gæring i flasken. Den lyse øl danner en fin fast skum under ophældning. Duften er frugtagtig med mærkbar moden banan med en blomstret humle. I smagen afspejles frugt og humle også. Den understøttes af en blid, ædel bitterhed. Alkoholindholdet på 8% vol. understreger yderligere Goedendags kraftfulde karakter.

Goedendag (god dag), en blanding af spyd og kølle med pigge, var et frygtet våben i Guldensporen slaget.
Mellem skum.Aroma af frugt (banan), blomster, citrus og krydderier. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i blomster, krydderier, citrus og frugt (banan). Mellem humlet, let bitter.

Meget lys bryg, nærmest hvedeagtig både i farve, malt- og gærprofil. Forholdsvis bitter og let alkalisk, alkoholen er godt skjult - hvilket desværre også gælder smagens styrke. På ingen måder varm og sippe-behagelig som det kunne forventes af en 8% bryg, der er lagt vægt på friskhed - igen en wit-egenskab. Der smagen en ubehagelig bitterhed i slutningen af smagsforløbet. Imperial Wit/Dobbel Wit blandet med Lys Stærk Belgisk Ale. Desværre får den ikke alle gode egenskaber med fra disse stilarter. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Toye
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 8 %
FG: 1008 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar