mandag den 24. april 2017

Maenhout Koeketiene

Købt for €1,80 hos Dranken Geers, ølspecialbutik i Gent, 33 cl. flaske

Håndværksbryggeri etableret i ​​2009 af Thijs Maenhout og Birgit De Rammelaere. Udvidet og flyttet i 2015 til Pittem, 5 km nordøst for Roeselare til en kapacitet på 1.200 hl om året.

Bryggeriets beskrivelse:
Type: Tripel - Lys (8,5% alc)
Aroma: Frugtagtig, appelsin, mandarin, honning
Smag: Let syrlig, citrus og abrikos.
Eftersmag: Blid bitter
Navn: Navnet Koeketiene er "ruder 10" i kortspil; desuden er det en forvanskning af det franske ord "konkubine", som hovedsagelig anvendes i Gent-regionen.
Fra etiket:
Koeketiene er en lys, overgæret øl, en trippel, brygget med kærlighed til kortspil og til bryggerens hustru. Indeholder hvedemalt og bygmalt. Anbefalet skænkningstemperatur 10 grader.
Mellem skum. Aroma af citrus (appelsin, mandarin) og frugt (honning). Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter og let syrlig malt, går over i citrus (abrikos) og frugt (honning).  Mellem humlet, let sød, let syrlig.

Det er sjældent at bryggeriets beskrivelse af aroma og smag kan kopieres direkte ned til min beskrivelse, men det er altså tilfældet her. Endelig nogle bryggere, der er gode til at beskrive deres bryg (sagt med lidt ironi og selvtilfredshed)! Ved køleskabstemperatur for bitter og ekstrem, den blødes op ved de anbefalede 10 grader hvor den er i fin, let bitter/let sød balance, der matcher humlen. Der er dog stadig rigtig god og kraftig maltsmag, gæren er dog ikke helt så trippel-typisk, reelt set kunne den lige så godt gå for at være en Lys Stærk Belgisk Ale. Bryg med god kraftig smag, der måske lige kunne tåle flere smagsnuancer og større tørhed. 4 store glas!

Bryggeri: Brouwerij Maenhout
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar