torsdag den 5. december 2013

Chapeau Xmas Gueuze


Købt for 40 kr. hos Vinbørsen for 37,5 cl. champagneflaske med prop og kapsel.

Det lille Brouwerij De Troch i Wambeek nær Bruxelles, har brygget siden 1800-tallet. Det første lambicbryggeri, der tilsatte eksotiske frugter. Producerer årligt mere end 4.000 hl., 70 % til eksport, primært til USA og Japan. Kilde

Svagt skum. Aroma af sur malt og kirsebær. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i sour smag med frugt, mest kirsebær. Meget svagt humlet, sød, let sour.

Brouwerij De Troch er små nok til at tænke utraditionelt i den mest traditionelle genre, lambic. Først med mærkværdige, eksotiske frugter (abrikos, banan, lemon) foruden de tradtionelle kirsebær, hindbær, pære - og så lige jordbær! De fremstiller også denne vinter- og julelambic med den sødme, der hører sig til blandt julebryg. Det bliver aldrig helt godt. Lambic-grundlaget er fint, men både i aroma og smag forekommer de tilsatte smagsstoffer (kirsebær- og æblesaft formoder jeg) kunstigt. Letdrikkelig men her er fedtet for laveste fællesnævner - kedelig og svagt smagende, for sød. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij De Troch
Øltype: Belgisk Gueuze Lambic
Ingredienser: Vand, bygmalt, umaltet hvede, humle, smagsstoffer, sukker, gær
ABV: 5,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar