Brauhaus i Tyskland

Black Bens Interaktive Tyske Brauhaus kort

Barfüßer Brauhaus, Nürnberg
Blesius Garten, Trier
Blockbräu, Hamburg
Brauhaus Eutin (Slesvig Holstein)
Brauhaus Joh. Albrecht, Hamburg
Hausbrauerei Feierling, Freiburg
Martin's Bräu, Freiburg
Zum Stiefel, Saarbrücken

2013-04-19 Brauhaus Eutin
Brauhaus Eutin, Markt 11, 23701 Eutin

Egen beskrivelse:
Velkommen til Brauhaus Eutin - den maleriske bryggeri direkte på den gamle Eutin markedsplads.
I den historiske murstensbygning mellem markedspladsen og Eutins enorme St. Michaels Kirke, ligger siden 1987 bryggeriet Eutin.
Med omkring 200 pladser uden for på markedet og 200 pladser i huset er dette den største gastronomiske juvel i regionen. Der er tilbydes ikke blot typiske bryggeri specialiteter, men også sæsonbetonede lækkerier såsom asparges, sild eller grønkål. Det primære er dog naturligvis eget øl. Der er grundlæggende 3 typer foruden (tafel øl, rød øl og pilsner øl), maj bock eller endda en frisk vinter blok eller en naturlig uklar hvedeøl . Kig bryggeren over skulderen og tilbring en dejlig stund på bryggeriet Eutin.
Eutin, i centrum af det idylliske Holstenske Schweiz, er med ca. 17.000 indbyggere en ganske, hyggelig og overkommelig by, med alt hvad den slags by har at byde på: Slot, søer, en fremragende iscafé, en uberørt gammel bydel - og lige dér, på Markedspladsen, findes byens største seværdighed - byens Brauhaus.


Bryggeriet var bygget op omkring et stort rum i stuen med bar og frit udsyn til kobberkedlerne, et tilstødende rum med flere borde, køkkenet i et tilstødende lokale, hvor maden blev leveret til tjenerne (med en klokke-bling når den var klar!!) gennem en lille sprække. Vi sad tæt på køkkenet, så det var lidt af en opgave at fange aromaer fra øllene.

Baren med det åbne bryggeri i baggrunden


Jeg nåede at få smagt tre af bryggeriets standardøl - Pils, Rotbier (Dunkel) og Tafel (Dortmunder Export). Pris: €2,20 for 20 cl., €3,20 for 40 cl. Forskellen var ikke så stor - alle var kraftig humlet (dog var Tafel mellem humlet) og havde alle kraftig frugtsmag fra gæren. Jeg gav alle [4/6] glas, kort sagt var øllene framragende.
Tafel

Pils
Rotbier

Foruden øl, er køkkenet leveringsdygtigt i et stort udvag af mad. Supper, salat, brød, pølser, fisk, vegetar, steak, schnitzel, nudel, børneretter - og en kæmpeburger med 230g kød til €11,50, hvilket blev valgt.


Burgeren var monsterstor serveret med pommes frites, tomatketchup og majonæse som dip.


Burgerens ingredienser: Færdigbolle, ost, salat, hakket løg, tomatketchup, syltede agurker og hakket oksekød. Desværre var burgerens kvalitet slet ikke på højde med bryggene. Kødet var fedtholdigt men smagsløst (billigt), fedtet nærmestdryppede ned i underbollen, der iøvrigt var tør og for kraftigt ristet. Osten var kraftig og fin, dog noget dominerende. Burgeren giver jeg samlet [3/6].


Ved udgangen mindes man selvfølgelig, om man fik købt nogle souvenirs - eller nogle flotte patentflasker. 1l for €11,50 og 2l for €18,90. På trods af den jævne burger en god oplevelse, venlig og effektiv betjening, hyggelige omgivelser - og god øl. Kan kun anbefales.

2013-05-06 Blockbräu, Hamburg
Egen beskrivelse:
Ølbrygning har en lang tradition i Hamburg. I middelalderen blev Hamburg øl rost for sin kvalitet. Hamburg var i det 12. århundrede kendt som "Hanseforbundets Bryggeri." Mere end 500 bryggerier arbejdede på det tidspunkt i den befæstede by Hamburg. Øl var en skelsættende del af Hansestaden, og det skal det være igen.
Hamburgs bryg historie begyndte på molen, som BLOCKBRÄU arbejder videre på. Vores brygger Thomas Hundt producerer omkring 8.800 liter pr uge finthumlet, ufiltreret pilsner og hvedeøl, der lagres  lokalt i rustfri ståltanke.
Nede ved havnen ved alle havnerundfartsskibene, findes også en Brauhaus med mulighed for drikke og spise både inden for og oppe på en 1000 km2 stor terrasse.

Det var en af forårets første solskinsdage med temperaturer over 20 grader, så vi satte os på deres tagterrasse. Langsomt fik vi en idé om, det måske ikke var så smart alligevel. Det gik 15 min. før vi blev betjent, vi startede med en pils og bestilte mad samtidig - nu havde vi jo haft tid til at beslutte os.
Pils - €4,60 for 50 cl.
Pils'en var såmænd ganske tilforladelig, lidt kraftigere humlet end nordtyske pils normalt er, dog uden helt at distancere sig. Her er fuld anmeldelse.
Overraskende nok, blev maden serveret kort tid efter. Pommes frites til Grillet Huftsteak.
Egen beskrivelse: Grillet Huftsteak, 160g mørt og saftig fra vores-house slagter, hvidløg kryddersmør, €13,50
De serverede pommes frites var fine, salaten til steaken var faktisk rigtig god - jeg spiste op! Kødet var desværre jævnt, nærmest hakkebøf-agtigt og helt gennemstegt, uden at være tør. Fin detajle at varmeisolere smørret med en skive agurk.
Den klassiske schnitzel.
Schnitzelen var udmærket uden helt at distancere sig voldsomt.
Så langt så godt, men herefter begyndte vores kvaler. Da en servitrice hentede vores tomme tallerkener, bad vi om en weiss hver - vore halve liter pils glas var ved at være tomme. Efter noget ventetid, hvor jeg betragtede servitricen, erfarede jeg, noget var galt. Hun var åbenbart kun oprydder - glassene havde været tomme i mindst 20 min. med os i et dilemma - kom øllene, eller skulle vi praje de andre, tilsyneladende travle tjenere. Nej, vi opgav, brugte 10 min. på at komme i kontakt med en tjener for at få en regning. Vi var simpelt hen for tørstige til at vente længere.
Der var måske for travlt pga. forårets pludselige kommen, men som øltørtig anmelder, er tid med tom glas ikke lig med kvalitetstid - så den samlede konklusion fra dette Brauhaus er meget negativ.

2013-05-06 Brauhaus Joh. Albrecht, Hamburg
Brauhaus Joh. AlbrechtAdolphsbrücke 7, 20457 Hamburg, kl. 20:50

Egen beskrivelse:
Besøg os direkte placeret i umiddelbar nærhed af rådhuset ved Alster-søen. Vi har åbent hver dag fra 11 til 24.Nyd den hjemmebrygget øl Kupfer (kobber) - en mild, maltet Dunkel og Messing - Den humlekrydderede lyse Helles.Disse øl er håndbrygget foran dine øjne midt i lokalet. Vi glæder os over dine spørgsmål og vil gerne vise dig håndværket i ølbrygning i en bryggeri turné.
Smag det mine fine jord-til bord køkkenpå bryggeriet. Køkkenet er naturligvis åben hele dagen.
240 pladser inde og 60 pladser udenfor med udsigt over vandet inviterer dig til at blive hængende. En separat plads til op til 50 personer, tilbydes som den ideelle ramme for din begivenhed.
Brauhaus Joh. Albrecht er en mindre kæde, startet 1990 med fem bryghus indtil videre - Hamburg, Soltau, Bielefeld, Düsseldorf og Konstanz.

Tæt på rådhuset i et kvarter, der forekommer noget dødt efter arbejdstid - med bange anelser i et næsten mennetom bydel, nærmede vi os bryghuset og blev positivt overraskede - byens eneste liv denne aften befandt sig lige her. Vejret var fint, så vi satte os uden for.

Hefeweizen - €4,60 for 50 cl.
Messing - €3,70 for 40 cl.
Vi blev betjent øjeblikket og fik hurtigt leveret. Vi bad bare om en øl, så serveres deres Helles Bock/Maibock som standard. Anmeldelse her.

Bagefter blev det deres Hefeweizen, anmeldelse her.

Generel var betjeningen venlig og effektiv.











Baren med de flotte kobberkedler bagved
Der er skabt en rustik stemning på trods af, at bygningen højst er 10-20 år gammel.
Med siden til kobberkedlerne
På trods af, den første "Messing" ikke helt faldt i min smag, var det en positiv oplevelse og det er absolut et besøg værd, hvis St. Pauli er for voldsomt og ungdommeligt.



2013-07-06 Erste Freiburger Gasthausbrauerei Martins Bräu, Freiburg

Martin's Bräu, Kaiser-Joseph-Straße 237, 79098 Freiburg im Breisgau, kl. 18:50
Klemt inde i en sidegade til Kaiser-Joseph-Straße ligger "Det første Freiburger Gæstehus bryggeri". Så vidt jeg kan se, åbnede det i 2004, men det er i hvert fald det eneste uafhængige af de to brauhaus i Freiburg.
For enden af en lille sidegade til Kaiser-Joseph-Straße ligger dette for nyligt restaurerede brauhaus. Vi sad uden for, men der er stor kapacitet inden for.
Indgangen
Tjenerne arbejder
Der er flere af dem
For enden stod de flotte kobberkedler
Ledig interiør

Det åbne køkken
Den åbne bar
Unsere Spezialität: Hausgemachte Bratwurst
Bratwurstteller (3 verschiedene Bratwürste mit Biersauerkraut und Bratkartoffeln)
€11,30
Oversat: Vores specialitet: Hjemmelavet pølse
Pølse tallerken (3 forskellige pølser med øl-sauerkraut og brasede kartofler)

Den lille er en ¨krydret Nürnberg, den store med meget bastant
struktur sandsynligvis vildsvin samt en krydret bajersk
Gebratene Knöpfle "Schwarzwälder Art"
an einer Pilzrahmsauce
€8,60
Oversat: Stegte nudler i "Schwarzwald stil" i chanpignon fløde sauce


Hefe Weizen

Pils
Dunkel Export

Der var venlig og effektiv betjening, måske "lidt for hurtigt", der var i hvert fald ikke tid til at "sælge" mad eller øl. Hyggelige lokaler og åbent køkken, hvis vi da havde ønsket at sidde inden for. Øl og maden var dog kun lidt over det jævne.

2013-07-07 Hausbrauerei Feierling
Hausbrauerei FeierlingGerberau 46, 79098 Freiburg, kl 20:20

Hausbrauerei Feierling skulle være grundlagt i 1877, desværre er de ikke selv meddelsomme på deres egen historie - men de er i hvert fald beliggende ved Augustinerpladsen i det centrale Freiburg, delt i den traditionelle bygning med hele brygudstyret og en Biergarden, der ligger over for hinanden. Vi besøgte sidstnævnte.

Brygbygningen set fra sidegaden Marienstrasse
Inden for (hvis nogen skulle være i tvivl)
Biergarten'en var indrettet over for den alm. brygbygning og bestod af en lille firkantet plads med træer og småkøkken samt et første etage dæk, hvor vi sad.
Et vue ned på stueetagen - brygbygningen ses øverst
Et andet vue på stueetagen
Dækket/første etage
Wurstsalat mit Bauernbrot, € 6,50
Inselhopf (Helles Bock/Maibock)
Hefe Weiss Bier


Betjeningen var venlig og effektiv, desværre blev bordkortet taget fra bordet ved første bestilling. Selvfølgelig kunne den lille blondine jappe alle deres øl op i en remse, men det er virkelig en misforståelse at spare på i hvert fald ølkortet på et Brauhaus. 
Øl og mad var OK men noget middelmådigt - stedet var såmænd hyggeligt omend noget "bierstube"-agtigt.

2013-07-08 Zum Stiefel
Gasthausbrauerei Stiefelbräu / Zum StiefelSt. Johanner Markt, 66111 Saarbrücken, kl. 20:25
Bygget som Gasthaus i 1702 af skomageren Johann Daniel Bruch - derfor logisk at kalde stedet for "Støvlen". Siden 1990 har det igen været et ægte brauhaus, nogle af deres øl brygges dog på det lokale bryggeri, G. A. Bruch.
Haven - der desværre var fuldt belagt ved vores ankomst
Holdt i stil anno 1702

Brød nøje afmålt til tre personer
Kæmpe tallerken salat til hver mand
STIEFEL-SCHLEMMER-PFANNE
gegrillte Medaillons vom Schweinefilet in einer
Sauce von Champignons und Rahm, dazu
buntes Gemüse und Spätzle
15,70 € 
Oversat: Stiefel Gourmet Pande, grillede medaljoner af svinefilet i en Sauce af svampe og fløde til farverige grøntsager og nudler.
Brasede kartofler til deling

SAARBRÜCKER SCHWEINEFILET
pikant eingelegtes Schweinefilet, mit Röstzwiebeln,
dazu hausgemachte Knoblauch-Kräuterbutter,
Bratkartoffeln und Salat
15,20 € 
Oversat: Saarbrücker svinefilet, krydret marineret svinekød med løg, serveret med hjemmelavet hvidløg-kryddersmør, brasede kartofler og salat

Her er de brasede kartofler lagt til

Hell Pils
Dunkel
Bruch Weizen
Zwickel (Kellerbier)

En ganske hyggelig stemning holdt i flot, gammel stil. Venlig og effektiv betjening. Maden var lidt over gennemsnittet, hvilket desværre ikke kan siges om øllene. Det eneste bryggeri-del fandtes i kælderen - kunne lige anes gennem snavset vindue ved toilettet.

2013-07-09 Blesius Garten, Trier
Blesius Garten, Olewiger Straße 13, 54295 Trier, kl. 18:20

Egen beskrivelse:
Omgivet af maleriske vinmarkertilbyder Hotel Blesius Garten dig komfort i natur omgivelser, men alligevel tæt på Triers centrum.
Den fremragende kombination af 4-stjernet hotel med spa-faciliteter og swimmingpool, exceptionel à la carte restaurant, mikrobryggeri og krostue, og den store ølhave tilbyder netop den rigtige indstilling for enhver smag.
Det med "tæt på Triers centrum" er ejendomsmægler retorik, der er 2½ km. fra centrum via en ikke særlig gåvenlig vej - der går dog busser og selvfølgelig taxaer. Dette hotel, biergarten, brauhaus mm. er placeret i Triers forstadsby, den lille Olewig.


Baren - og kedlerne bagerst
De flotte kobberkedler
Til sidst Carared fra Weyermann
Biergarten
Grillen i det åbne

Blesius Garten Steak der Klassiker
argentinisches Rumpsteak 4 Wochen gereift
mit Kräuterbutter, Pommes Frites und kleinem gemischten Salat
€ 18,50
Oversat: Blesius Garten Steak, klassiskeren. Argentinsk bøf hængt i 4 uger, med kryddersmør, pommes frites og salat.
Helt korrekt tilberedt
Pommes Frites'ene var tilpas kogt, fint doceret med salt og peber.
Bøffen var af fin kvalitet og grillet præcis efter ønske. Fin kryddersmør.

Salaten havde en fin vinagre, fisk og knasende.
Sorbetvariation, €7,50
Hell Pils

Dunkel
Weizen
Maden var absolut fin - hvilket desværre ikke kan siges om øllene. Gennemsnitlige og Dunkel'en endda direkte smagsløs. Dog fin og afslappet stemning.

2015-09-25 Barfüßer Brauhaus, Nürnberg
Barfüßer Brauhaus, Hallpl. 2, 90402 Nürnberg, Tyskland kl 20:30

Barfüßer er en kæde af brauhaus i Tyskland bestående af en håndfuld brauhaus, biergärten og hoteller i Franken/Bayern. Denne lokalitet i Frankens hovedstad Nürnberg, findes i "Kornkammeret på St. Clarence", først bygget 1498-1502 men totalt bombet i 2. Verdenskrig og genopbygget i 90'erne. Kælderen er bygget i middelalderstil med store søjler og hvælvinger. Der findes ialt 600 siddepladser.

Den tidligere kornbygning hvor Barfüßer Brauhaus har til huse for enden i kælderen

Store søjler og hvælvinger præger kælderen

Gamle billeder og kort på væggen som traditionen kræver



Hjertet denne travle fredag
Uanstændigt at lægge tallerkener foran de flotte kobberkedler
Bryggeriets egenproduktion består kun af flg. to bryg (Radler og Alkoholfreies Bier selvfølgelig fravalgt):

Barfüßer Blonde, halvsød pilsner til små fire glas.


Barfüßer Schwarze, karakterløs Schwarzbier

Brauhaus'et blev besøgt 20:30-21:30 fredag aften, tydeligvis primetime, takket været den store kapacitet lykkedes det at få bord, men udskænkningen ikke så hurtigt og elegant. En ulempe ved at sælge i alt seks forskellige øl i to størrelser. Meget lydt i kælderen, så der skulle råbes. På trods af de flotte søjler og hvælvinger, en bar og steril følelse uden gammeldags hygge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar